Jump to content
  • 0

zbyt duża ilość plików w cache

Tomek1271

Question

Witam

Mam następujący problem i prośbę o pomoc.

Zainstalowałem moduł do przelewów24. Po pewnym czasie przestał on działać. Dostałem takie info:

dokonaliśmy weryfikacji zgłoszonego przez Pana problemu i problem występuje ze względu na zbyt dużą ilość plików cache w katalogu: /cache,
zwykła zmiana nazwy katalogu w chwili przeprowadzenia testów na cache-off rozwiązała problem. Skrypt "Potwierdzam moje zamówienie" w przypadku zbyt dużej zawartości katalogu, przeszukuje jego całą zawartość - tysiące plików przez co operacja nie jest wykonywana pomyślnie. Analiza została wykonana za pośrednictwem narzędzia strace.

Mam w związku z tym takie pytanie: czy można ręcznie opróżniać ten katalog z plików? Co tworzy te pliki i jak rozwiązać ten problem? Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc i sugestie (bo to przekracza moją wiedzę i pojęcie).

P.S. presta 1.5.5.0

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Pliki cache przyspieszają działanie sklepu, uusuwanie tych plików sprawi, że sklep będzie działał powoli, gdyż za każdy, razem będzie te pliki generował na nowo (przy włączonym cache).

można usunąć te pliki, wyłączyć cache w adv. parameters > performance -ale moim zdaniem nie jest to zbyt dobry pomysł, właśnie z uwagi na performance sklepu.

mam jednak pytanie, czym jest "Potwierdzam moje zamówienie" ? chodzi o jakiś moduł, czy wbudowaną funkcję presty?

• 0

Dzięki za odpowiedź.

"potwierdzam moje zamówienie" klient klika po wyborze sposobu płatności.

Chyba wolę, żeby działało to wolniej, ale działało w ogóle...

Jeśli masz czas rzucić na to okiem - mogę na prv. wysłać login hasło do konta testowego.

Pozdrawiam