PawelJacekZ Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Witam Próbuję ustawić jakąś sensowną czcionkę w panelu na głównej od frontu... Co proponujecie wybrać aby nie było takich fatalnych widocznych różnic przy polskich znakach... Koszmarnie wygląda w tekście jak nieudolnie widać polskie litery różniące się grubością i krojem... Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovelas Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Gdzieś widziałem rozwiązanie tego problemu w tym linku, pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 takkk chodzi o dodanie do adresu (który ładuje czcionkę) tego kodu: &subset=latin,latin-ext zastanawiam się tylko, czy wszystkie fonty obsługują ogonki Link to comment Share on other sites More sharing options...
korni Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 takkk chodzi o dodanie do adresu (który ładuje czcionkę) tego kodu: zastanawiam się tylko, czy wszystkie fonty obsługują ogonki niestety nie wszystkie. Sam szukałem okrągłych liter z rodziny sans-serif i nie wszystkie mają. Problem w tym, że trzeba sprawdzać to ręcznie, gdyż w kategoriach nie wszystkie są pozaznaczane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 tak jak myślałem, kiedyś przy projekcie totalnie nie związanym z prestashop próbowałem wykorzystać te darmowe fonty, jednak szybko z nich zrezygnowałem właśnie z uwagi na brak ogonków. Było to dość dawno temu, ale z tego co widzę, za wiele się nie zmieniło. Najgorsze jest to, że akurat te fonty, które w moim mniemaniu są naprawdę super, nie mają ogonków :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
korni Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 na upartego jak ktoś ma za dużo czasu to można pobrać danego fonta i dorobić mu znaki polskie. Licencja na to pozwala, no ale kto ma na to czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts