prediger89 Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Witam serdecznie Próbuję stworzyć sklep internetowy w oparciu o system Prestashop. Niestety mam problem z 2 zainstalowanymi modułami: 1. moduł PayPal, Wersja : 3.6.8, po zainstalowaniu tego modułu na stronie głównej, po prawej stronie pojawia mi się oto zdjęcie: Mam problem ponieważ po kliknięciu tego zdjęcia otwiera mi się podstrona o adresie: http://moja_domena.pl/sklep/modules/paypal/about.php w której jest opis PayPal-a po angielsku. Moje pytanie brzmi: gdzie mogę zmienić treść tej podstrony, tak aby była ona w języku polskim? Kiedy wyedytuję plik "about.php" w module "paypal" pojawia mi się oto taka treść: require_once(dirname(__FILE__).'/../../config/config.inc.php'); require_once(dirname(__FILE__).'/../../init.php'); include_once(dirname(__FILE__).'/paypal.php'); include_once(dirname(__FILE__).'/backward_compatibility/Display.php'); $paypal = new PayPal(); $id_lang = (int)($cookie->id_lang ? $cookie->id_lang : Configuration::get('PS_LANG_DEFAULT')); $iso_lang = Tools::strtolower(Language::getIsoById($id_lang)); $paypal->context->smarty->assign('iso_code', $iso_lang); $display = new BWDisplay(); $display->setTemplate(_PS_MODULE_DIR_.'paypal/views/templates/front/about.tpl'); $display->run(); I to nie jest to co jest wyśwetlanie w tej podstronie. Prosiłbym o pomoc Mam również problem z drugim modułem, a mianowicie jest to "Blok linków pernamentnych". Posiadam anglojęzyczny szablon, który sam tłumaczyłem na język polski. Na stronie głównej mam 4 przyciski: "Home", "Sitemap", "Contact" oraz "Bookmark". Bardzo proszę o pomoc, w którym miejscu mogę je przetłumaczyć na język polski, tak aby to były: "Strona Główna", "Mapa strony" "Kontakt"i "Dodaj do ulubionych'? Chciałem zaznaczyć, że próbowałem zmienić treść w modules/blockpermanentlinks/blockpermanentlinks.tpl i niestety mi nie wyszło. Bardzo proszę o pomoc w obydwu kwestiach. Dziękuję i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 1) lokalizacja > tłumaczenia > tłumaczenia zainstalowanych modułów, odszukaj "about.tpl" i zmień zgodnie z własnymi preferencjami. 2) Blok linków pernamentnych jw. tylko moduł inny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts