Jump to content
  • 0

nie można edytować global.css presta 1.6

kamilaaaaa

Question

Witam,

do tej pory wszystkie problemy udało mi się znaleźć na forum. Ale tego, co mam teraz, nie mogłam nigdzie znaleźć. Otóż po aktualizacji do 1.6 nie mogę w ogóle edytować pliku global.css. Uprawnienia są nadane i każdy inny plik w tym folderze mogę edytować. Co ciekawe nawet jak skopiuje plik global.css i nadam mu nazwę np.  global2.css to tego pliku także nie mogę edytować. Jedyny sposób, by cokolwiek w nim zmienić to dokać zmian na kompie i zmieniony wgrać na serwer. Sprawdzałam na swoich stronach testowych starą wersję presty 1.5 i tam edycja pliku global.css cały czas działa. 

W czym może być problem? 

Bardzo proszę o pomoc :)

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Plik ma ustawione 755, zmieniałam też na 777 i to też nic nie pomogło. Jeszcze myślałam, że to wina serwera, ale to byłoby dziwne, bo inne pliki udaje mi się edytować, a tylko tego jedynego nie.

Wydaje mi się, że już wszystko sprawdziłam i nadal nie działa...

• 0

Przez rok dość intensywnie pracowałem z wersją 1.5.4.1 i nigdy się z tym nie spotkałem, od czasu upgradu do 1.5.6.1 już trzy razy zdarzyła mi się taka blokada. Co prawda ja zgrywam pliki do Windowsa i modyfikuję lokalnie, więc nie wiem czy na serwerze są zablokowane. Też jestem ciekawy co to powoduje.

Pozdrawiam

• 0

nie bardzo mogę znaleźć ten plik php.ini. A usługodawca umożliwia zmianę tylko kilku parametrów. I wśród nich nie ma ilości wierszy. Ale to chyba nie o to chodzi, bo probowałam zmienić pojedyncza wartość, a nawet usunąć wiersz i też się tego nie da zrobic.