sliw Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Witam Was. Poszukuję informacji na temat możliowości umieszczenia artykułu z cms na karcie produktu. Szablon obecnie jest jednokolumnowy wiec mam poziomo sporo miejsca. Po lewej stronie mam komplet produktu z dodaniem do koszyka itp natomiast po prawej chciałem dodać edytowalny blok reklamowy ( z jpg lub jakimś opisem i jpgiem) najlepiej aby był edytowalny z poziomu CMS. Kombinowałem troche z modułem wyswietlającym wybrany art na stronie głownej ale nie poszło Czy mozna jakoś wywołać wybrany art. czy moze oprzeć sie na jakims module i dodatkowym hooku Dotyczy presty 1.5.4. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 jeżeli każdy produkt ma miec podpiętą inną stronę to troche pracy przy tym będzie (utworzenie osobnej tabeli w bazie pod przechowanie informacji co pokazać na stronie konkretnego produktu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliw Posted March 24, 2014 Author Share Posted March 24, 2014 Nie, nie jeden art we wszystkich poprostu na wstawienie banera albo coś Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 w ProductController.php (controllers/front) w funkcji initContent dodaj: $cms = new CMS(2,$this->context->language->id); $this->context->smarty->assign('cms',$cms); odtąd w product.tpl możesz korzystać z: {$cms->content} 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliw Posted March 25, 2014 Author Share Posted March 25, 2014 w ProductController.php (controllers/front) w funkcji initContent dodaj: $cms = new CMS(2,$this->context->language->id); $this->context->smarty->assign('cms',$cms); odtąd w product.tpl możesz korzystać z: {$cms->content} działa REWELACYJNIE wielkie dzięki, troche głowkowałem ale narazie za wysoko dla mnei Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts