john54 Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 Witam, uczę się pisać moduły do presty, korzystam z dokumentacji. Mam pytanie odnośnie jednej sprawy z którą nie mogę sobie poradzić. Chcę dodać aktualizacje w ajaxie tzn. po kliknięciu na przycisk wykonuje się kod PHP i na końcu tego kodu pobiera się z bazy danych ilość wierszy w tabeli i przesyłam to poprzez json Tools::jsonEncode(array('ilosc'=>(Db::getInstance()->getValue($sql)))); i w pliku js mam kod taki dataType: 'json', success: function(json){$('#ilosc').text(json.ilosc);} tylko nic mi się nie zmienia. Co robię nie tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 jak skonstruowałeś zapytanie do ajax? bo z tego kodu za wiele wyczytac nie można zmierzam do czego, czy w ogóle przeglądarka wysyła coś asynchronicznie? i odbiera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
john54 Posted March 24, 2014 Author Share Posted March 24, 2014 (edited) dzięki za zainteresowanie, błąd był w php znalazłem zapomniałem dodać die() Edited March 24, 2014 by john54 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
john54 Posted March 24, 2014 Author Share Posted March 24, 2014 mam takie pytanie jeszcze jak sprawdzić ciasteczka. Chcę sprawdzać czy istnieje ciasteczko o danej nazwie pobierać dane z tego ciasteczka i wysyłać ciasteczko jeżeli nie istnieje o danej nazwie i wartości. Ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jak te rzeczy robić. Czy to się robi tak jak w zwykłym php? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 if ($_COOKIE['moje_ciastko']){ echo $_COOKIE['moje_ciastko']; } else { setcookie("moje_ciastko", "jestem Twoim ciasteczkiem ;)", time()+3600); /* ciasteczko wygaśnie po 1 godzinie, 1 godzina = 3600 sekund */ } Link to comment Share on other sites More sharing options...
john54 Posted April 30, 2014 Author Share Posted April 30, 2014 (edited) Witam, dziękuję za odpowiedź mam jeszcze jedno pytanie. Pobieram z bazy danych pewną ilość produktów jak ją przesłać do pliku tpl ?? Wiem jak zrobić aby wyświetlało produkty z danej kategorii, ale nie wiem jak wyświetlić produkty o konkretnych numerach id. Proszę o pomoc Edited April 30, 2014 by john54 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts