Jakiś czas temu wybrałam PrestaShop, aby stworzyć niewielki sklepik, potrzebny tak naprawdę na okres studiów. Początkowo wszystko działało ładnie i przyjemnie. Jednak dzisiaj, po podjęciu decyzji o aktualizacji wykorzystywanych przeze mnie modułów, pojawił się problem. A tak właściwie to nic się nie pojawia - biała strona bez jakiejkolwiek zawartości.
Czytając forum podjęłam pewne kroki, aby przedstawić, elementy, które możliwe, że pomogą rozwiązać ten problem.
W panelu administatora znalazłam takie coś:
Informacja o serwerze
Informacja o serwerze: Linux #1 SMP Sun Sep 23 10:07:46 UTC 2012 x86_64
Oprócz tego zmodyfikowałam zawartość jednego pliku na serwerze i uruchamiając stronę otrzymałam:
Fatal error: Call to undefined method Media::addJsDef() in /home/yaan19/domains/yaan19.unixstorm.org/public_html/modules/blocksearch/blocksearch.php on line 77
Zauważyłam też, że spośród wszystkich uaktualnionych modułów nie działa mi "Górne poziome menu", bo wyświetlany jest błąd
[PrestaShop] Fatal error in module blocktopmenu: Call to undefined method Category::getNestedCategories()
Czy może to wynikać z używanej przeze mnie wersji i konieczna jest aktualizacja? Czy problem leży gdzieś indziej?
Question
Yaan19
Witam.
Jakiś czas temu wybrałam PrestaShop, aby stworzyć niewielki sklepik, potrzebny tak naprawdę na okres studiów. Początkowo wszystko działało ładnie i przyjemnie. Jednak dzisiaj, po podjęciu decyzji o aktualizacji wykorzystywanych przeze mnie modułów, pojawił się problem. A tak właściwie to nic się nie pojawia - biała strona bez jakiejkolwiek zawartości.
Czytając forum podjęłam pewne kroki, aby przedstawić, elementy, które możliwe, że pomogą rozwiązać ten problem.
Informacja o serwerzeW panelu administatora znalazłam takie coś:
Informacja o serwerze: Linux #1 SMP Sun Sep 23 10:07:46 UTC 2012 x86_64
Wersja oprogramowania serwera: Apache
Wersja PHP: 5.2.17
Limit pamięci: 128M
Maksymalny czas wykonywania: 60
Informacja o bazie danychWersja MySQL: 5.0.92-log
Silnik MySQL: InnoDB
Prefiks tabel: ps_
Informacja o sklepieWersja PrestaShop: 1.5.6.2
URL sklepu: http://swiatfantastyki.com.pl/
Obecnie używany szablon: default
Konfiguracja pocztyMetoda obsługi poczty: Używasz funkcji PHP mail().
InformacjeTwoja przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0
Sprawdź konfigurację
Parametry wymagane: OK
Parametry opcjonalne: Napraw proszę następujące błędy
Lista zmienionych plików
Oprócz tego zmodyfikowałam zawartość jednego pliku na serwerze i uruchamiając stronę otrzymałam:
Fatal error: Call to undefined method Media::addJsDef() in /home/yaan19/domains/yaan19.unixstorm.org/public_html/modules/blocksearch/blocksearch.php on line 77
Zauważyłam też, że spośród wszystkich uaktualnionych modułów nie działa mi "Górne poziome menu", bo wyświetlany jest błąd
[PrestaShop] Fatal error in module blocktopmenu:
Call to undefined method Category::getNestedCategories()
Czy może to wynikać z używanej przeze mnie wersji i konieczna jest aktualizacja? Czy problem leży gdzieś indziej?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
3 answers to this question
Recommended Posts