MahmutGulerce Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Merhaba Arkadaşlar PHP dili ile yazılmış bir yazılım olan Prestashop, herhangi bir sorun veya hata durumunda size sorun ile ilgili teknik bilgi verebilir. Böylelikle çözüm bulmanızı kolaylaştırabilirsiniz. Hata gösterimi standart olarak kapalı konumdadır. Bunu açmak için PrestaShop 1.5.3 ve daha önceki versiyonlar için/config/config.inc.php klasörünü açın @ini_set('display_errors', 'off'); kodunu bulun ve @ini_set('display_errors', 'on'); şeklinde değiştirin. PrestaShop 1.5.3 ve üzeri versiyonlar için/config/defines.inc.php dosyasını açın define('_PS_MODE_DEV_', false); satırını define('_PS_MODE_DEV_', true); şeklinde değiştirin. Bu aşamadan sonra elde ettiğiniz hata kodlarını forumda aratabilir ve çok daha hızlı bir şekilde bulabilirsiniz. Eğer sonuçlarda yoksa yeni bir başlık olarak buraya yazabilirsiniz. ÖNEMLİ Hata gösterimi modunu açık unutmayınız. Hata gösterim modu açıkken ziyaretçileriniz bu hata kodlarını görebilir. Sitenizin hem görüntüsü hem güvenilirliği zarar görebilir. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
constantina Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Merhaba, Hata gösterimini açtıktan sonra hata kodlarını nerede görebiliriz? Ana klasördeki error_log dosyasında veya admin panelinde logs kısmında göremiyorum örneğin. Şimdiden teşekkürler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 24, 2014 Author Share Posted March 24, 2014 Merhaba, Hata gösterimini açtıktan sonra hata kodlarını nerede görebiliriz? Ana klasördeki error_log dosyasında veya admin panelinde logs kısmında göremiyorum örneğin. Şimdiden teşekkürler. Merhabalar Hata gösterimini açtıktan sonra sayfanızda (varsa) hatalar ilgili sayfada görünür. Log dosyalarına kayıt işlemi tanımlıysa bağımsız olarak gerçekleşir. Bakın burada daha geniş bir makale yazmıştım. http://www.prestashop.com/forums/topic/163842-prestashop-hata-yonetimi-makale/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dogan44 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 aynen dediginizi yaptim ve sonra söyle bir hata kodu aldim Fatal error: Class 'Smarty_Internal_SmartyTemplateCompiler' not found in /home/xvjseher/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 713 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted February 3, 2016 Author Share Posted February 3, 2016 aynen dediginizi yaptim ve sonra söyle bir hata kodu aldim Çözüm: Prestashop/config/config.inc.php setlocale(LC_CTYPE, $locale); satırını bulup başına “//” koyarak o satırı devredışı dışı bırakın. Sorun çözülecektir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts