bekir Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 www.firatiletisim.com adresine 1.6.0.5 versiyonunu kurdum fakat site açılmıyor beyaz boş bir sayfa çıkıyor, bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ederim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Presta-TR Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 ana dizinde error_log dosyası varsa içeriğini burdan yazarmısınız? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bekir Posted March 19, 2014 Author Share Posted March 19, 2014 (edited) [18-Mar-2014 17:18:49] PHP Fatal error: Call to undefined method Db::getInstance() in /home/firatile/public_html/classes/shop/ShopUrl.php on line 150 Edited March 20, 2014 by MahmutGulerce too long log file content that include same lines (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Merhaba classes/ klasöründe /Db/ isimli bir klasör var mı ? Dosyalar silinmiş olabilir mi kontrol edebilir misiniz ? Ayrıca aynı versiyonun classes dosyalarını üzerine tekrar yazıdırp deneyebilirsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bekir Posted March 19, 2014 Author Share Posted March 19, 2014 yok hayır silinmemiş, içerisinde 6 adet dosya var, classes klasörünü de üzerine yazdım fakat değişen bir şey olmadı... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 php sürümü ile ilgili olduğunu tahmin ettiğim bir sorun var. Bu sınıflar auto register ile çalışıyor fakat sizin sistem sanırım görmüyor. Bilgilerinizi PM ile atabilirseniz kontrol edebilirim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Sorun Türkçe Dil ile kurulumdan kaynaklanıyor. Türkçe kurulumun bu süreme tam olarak entekre edilemediğini görüyorum. Sistemde karektersel bir sorun var inşallah diğer sürümde bu hata düzelir. Bu sürüme ait dil çevirileri tarafımdan yapıldı ama sürüm içerisine hala %100 olarak yansıtılmadı, bu sürümde çok eksiklik var ve kısa sürede yeni sürüm çıkar. Bu sorundan kurtulmak için şimdilik İngilizce olarak kurulum yapınız. Tamamen yanlış tespit, son sürüm'de herhangi bir hata yoktur, hata tamemen sizden kaynaklanıyor...3 ayrı sunucuya 7 kurulum yaptım...en küçük bir aksaklıkla karşılaşmadım... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Size test etmeniz için örnek bir sistem hazırladım kurulumu sizin yapmanızı istiyorum.... hatasız kurulduğunu göreceksiniz... özelden site adını ve veritabanı adını gönderiyorum sonucu buraya yazarsanız sevinirim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 (edited) 1.6.0.5 final, tabiki daha sonra sürümler çıkacak v0.9.7 dan buyana bu güncellemeler çıkıyor, bunun için müneccim olmaya gerek yok, prestashop forumda bu tür asılsız düşünceler yazıldığında prestashop kötü veya çok sorunlu bir yazılım gibi anılıyor, prestashop'a gönül vermiş benim gibi kişiler ise bu tür yazılardan rahatsız oluyor..sorun aslında budur.... Edited March 19, 2014 by Şahin YILDIZ (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 bilgiler tekrar gönderilmiştir...demek emek verdiniz, o halde yanlış bilgi verip insanların kafalarını bulandırnayalım, kişisel hataları veya servis sağlayıcı hatalarını yazılımsal olduğunu söylemeyelim...bu daha doğru bir hareket olur... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 ben size yalan söylüyorsunuz demedim...servis sağlayıcınızdaki hataları yazılımsal olarak gösteriyorsunuz...bu doğru değil dedim...neyse konuyu fazla uzatmayacağım...gerekli bilgileri gönderdim...verdiğim bilgiler ile kurulumu yapın yazılımsal bir sorun olmadığını zaten göreceksiniz...benim açımdan konu kapanmıştır... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Beyler başka bir başlık açıp çeviri konusunu oradan tartışmaya devam edebilir misiniz ? Veya PM ile devam edebilirsiniz. Konuyu açan arkadaşımız sorunu ile ilgili gelişmeler olduğunda bu başlıktan bildirirse sevinirim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bekir Posted March 20, 2014 Author Share Posted March 20, 2014 tşk ederim ingilizce kurulum yaptım düzeldi sorun, sonra yönetim panelinden dili degiştirdim, 1.6.0.6 yida bekliyorum, bir harf bile olsa emeğiniz için sayısız tşkler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 tşk ederim ingilizce kurulum yaptım düzeldi sorun, sonra yönetim panelinden dili degiştirdim, 1.6.0.6 yida bekliyorum, bir harf bile olsa emeğiniz için sayısız tşkler. Ozaman klasik bir setlocale hatası var Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 config/config.inc.php dosyasını açın setlocale(LC_CTYPE, $locale); satırını bulun ve satırın başına // yazın //setlocale(LC_CTYPE, $locale); sorun büyük ihtimalle bu şekilde çözülecektir 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bekir Posted March 20, 2014 Author Share Posted March 20, 2014 config/config.inc.php dosyasını açın setlocale(LC_CTYPE, $locale); satırını bulun ve satırın başına // yazın //setlocale(LC_CTYPE, $locale); sorun büyük ihtimalle bu şekilde çözülecektir siteyi silip baştan türkçe kurulum yaptım, malum beyaz sayfa açılmadı sonra dediğiniz kodu düzelttim çalışıyor... bu düzeltme sıfır kurulumda çalışıyor 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmsmarket Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Sorunun dil dosyasından kaynaklandığı görülmektedir.Bu çözümler geçici çözümdür,sorunun tamamen çözümesi için üreticilere görev düşmektedir. Sunucu ile alakalı olmadığı görülmüştür. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Sorunun dil dosyasından kaynaklandığı görülmektedir.Bu çözümler geçici çözümdür,sorunun tamamen çözümesi için üreticilere görev düşmektedir. Sunucu ile alakalı olmadığı görülmüştür. Merhabalar Arkadaşlar sorunun çözümünü ve teşhisi ben yapıyorum, ama hükmü siz veriyorsunuz. Bu "ilgili olmadığı görülmüştür", "şu olduğu tespit edilmiş" gibi kararlara nasıl varıyorsunuz hayret ediyorum. Sırf bu yüzden cevap vermediğim başlıklar oluyor. Tabi ki hem Prestahsop ile ilgili bir bug hem sunucu ile alakalı bir sorun bu. Buraya teknik detayları yazamayacağım.önemli olan sorunun çözülmesi. siteyi silip baştan türkçe kurulum yaptım, malum beyaz sayfa açılmadı sonra dediğiniz kodu düzelttim çalışıyor... bu düzeltme sıfır kurulumda çalışıyor Sorunun çözüldüğüne sevindim. İyi alışverişler dilerim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Başlık ÇÖZÜLDÜ olarak değiştirilmiştir. Kişisel tartışmalar içeren mesajlar silinmiştir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmsmarket Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Çözümü sadece siz yapmıyorsunuz, mesajları okursanız görürsünüz, ikimizin çözümüde geçici çözümdür, kalıcı çözüm site üreticilernin çözümüdür. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Çözümü sadece siz yapmıyorsunuz, mesajları okursanız görürsünüz, ikimizin çözümüde geçici çözümdür, kalıcı çözüm site üreticilernin çözümüdür. Tamamdır, teşekkür ederim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 (edited) .. Edited March 21, 2014 by MahmutGulerce (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bykripto Posted March 25, 2014 Share Posted March 25, 2014 config/config.inc.php dosyasını açın setlocale(LC_CTYPE, $locale); satırını bulun ve satırın başına // yazın //setlocale(LC_CTYPE, $locale); sorun büyük ihtimalle bu şekilde çözülecektir böyle bir kod görünmüyor ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted March 25, 2014 Share Posted March 25, 2014 olmamasının imkanı yok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enverehan Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 1.6.0.5 final, tabiki daha sonra sürümler çıkacak v0.9.7 dan buyana bu güncellemeler çıkıyor, bunun için müneccim olmaya gerek yok, prestashop forumda bu tür asılsız düşünceler yazıldığında prestashop kötü veya çok sorunlu bir yazılım gibi anılıyor, prestashop'a gönül vermiş benim gibi kişiler ise bu tür yazılardan rahatsız oluyor..sorun aslında budur.... Prestashopta o kadar çok hata o kadar çok eksik var ki, burdan bir yazsam bizim köye yol olur. Kusura bakma. Şahsen bir defa hata yaptım bunu kullandım bir daha bu hatayı asla yapmayacağım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Prestashopta o kadar çok hata o kadar çok eksik var ki, burdan bir yazsam bizim köye yol olur. Kusura bakma. Şahsen bir defa hata yaptım bunu kullandım bir daha bu hatayı asla yapmayacağım. Hosting ten kaynaklı sorunlar yaşıyorsunuzdur....yüzlerce prestashop site sorunsuz çalışmaktadır... Link to comment Share on other sites More sharing options...
levent.boz52 Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 selam prestashop programını localhosttan kurarken 2 tane hata verdi resimdeki gibi bana yardımcı olur o hatayı bulup odevlerimi yapacam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Can Memiş Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 (edited) Aleyküm Selam, Dostum kurulum sirasindakiler hata degil sadece prestashop'u daha performansli ve stabil kullanabilmen icin öneri. Sadece odev yapmak icin kuracaksan bunlara takilma ama illede bunlari cozmem gerek diyorsan; 1.) İntl exention (eklenti) kur ve aktif et. 2.) Bir php hizlandirici modulu kur diyor. Bunuda kurarsan sorun cozulecektir. Kolay gelsin. Edited December 1, 2016 by Can Memiş (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts