prsut Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Ahojte,najde sa niekto, kto mi napise, ako maju byt nastavene atributy na adresaroch (CHMOD) PO instalacii. Pocas instalacie som nastavoval takmer vsetko na 0777, teraz by som mal rad istotu (teda aspon nejaku), ze je to aspon trochu bezpecne.Dakujem.Juraj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mira Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 “CHMOD 777″ U následujících adresářů neaplikujte práva rekurzivně: /config, /upload, /download, /tools/smarty/compile. Naopak, u těchto složek aplikujte právo k zápisu rekurzivně: /img, /mails, /modules, /themes/prestashop/lang, /translations. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prsut Posted October 20, 2009 Author Share Posted October 20, 2009 Dakujem za odpoved, mna ale zaujima, ako to ma byt PO instalacii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clerc Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Väčšina serverov nastavuje defaultne adresáre na 755 a súbory na 644, čo zabezpečuje bezpečnosť systému. Samozrejme v prípade, že robíš veľa zmien je dobré mať adresáre ktoré uvádza "mira":http://www.prestashop.com/forums/member/18117/mira/ nastavené na 777 aby si to nemusel zakaždým meniť. Chúlostivé adresáre ako "config" sa doporučuje nastaviť prísnejšie.Citlivé údaje (osobné údaje zákazníkov, objednávky a pod.) sa ukladajú v databázach kde sú pomerne v bezpečí. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts