Jump to content
  • 0

Wyświetlanie widoku PC na urzadzeniach mobilnych

Arkhtor

Question

Witam.

Mam mały problem odnośnie: prestashop 1.5.6.2. z motywem http://www.templatemonster.com/free-responsive-prestashop-theme.html

Chciałbym, żeby na wszystkich urządzeniach mobilnych pojawiał się widok taki sam jak na PC. Zmieniłem opcję w: Preferencje > szablony na chcę to wyłączyć, jednak dalej jest widoczna jakaś dziwna kombinacja widoku mobilnego i PC.

Jest jakiś prosty sposób na załatwienie tego problemu?

Pozdrawiam,

Paweł Ługowski 

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Szablon wyświetla się poprawnie na urządzeniach mobilnych o różnych roździelczościach. Pamiętaj, że po to się projektuje strony w Responsive Desing by strona wykrywała urządzenie ( rozmiary są standardowe - programiści wiedzą jak programować ) i automatycznie się do niego dostosowywała. Twoja strona poprawnie reaguje na urządzenia mobilne. Szablon sam ustala wartości oraz skaluje się do potrzebnych rozmiarów. Tamte ustawienia o których pisałeś dotyczą tylko szablonu deflaut.

Ciekawostka: Jeżeli posiadasz przeglądarkę FireFox masz w niej fajne narzędzie co się nazywa Widok Responsywny : NARZĘDZIA->DLA TWÓRCÓW WITRYN-> WIDOK RESPONSYWNY pobaw się tym dodatkiem i zobacz jak Twoja strona reaguje na urządzenia mobilne :)

Mam nadzieje, że w czymś pomogłem :)

• 0

Hmm a po Ci blokowanie skalowania strony ? Responsive jest doby chyba że nie chcesz by klienci mobilni kupowali w Twoim sklepie.

Jak wyłączyć responsive desing ? Jeżeli autor szablonu dał taką możliwość to powinno być to w ustawieniach szablonu jeżeli jest to responsive desing to będzie ustawione na auto, jeżeli masz możliwość ustaw stałą wartość na np. 1024px. Nie widzę tego od "zaplecza" a jeżeli nie trzeba zmodyfikować arkusze CSS odpowiedzialne za responsive desing.

Ten znacznik : <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=1" /> w kodzie odpowiada za skalowanie. w Twoim szablonie.

Edited by mroczus87 (see edit history)