aquakks Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Witam,Czy jest możliwość przeniesnia newslettera z panelu bocznego do stopki ? Chciałbym aby był on np. zamiast kolumny w stopce "Bądź na bieżąco". Może jest do tego jakiś moduł dodatkowy ? Od razu też zadam drugie szybkie pytanie. Mam wyszukiwarkę w pasku nawigacji, w którym pliku można ją powiększyć/poszerzyć. Szukałem w blocksearch.css oraz superfish-modificed i coś mi nie idzie :/ Link do sklepu : http://skroc.pl/bcc5d Z góry dzięki za wszelkie wskazówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 li.sf-search input { -moz-border-radius: 0 5px 5px 0; padding: 3px 0; padding-left: 20px; margin: 6px 6px 0 0; background: #fff url('../img/search.gif') no-repeat left center; border: 1px solid #777; } /modules/blocktopmenu/css/superfish-modified.css Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted March 17, 2014 Author Share Posted March 17, 2014 No oczywiście byłem przy tym pliku ale żeby dodać height i width to nie pomyślałem A z tym newsletterem da jakoś to podpiąć to do stopki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 było kilka wątków na forum, generalnie przepiąć to nie problem, ale zmusić do poprawnego działania już tak sprawdź ten wątek: http://www.prestashop.com/forums/topic/156743-solved-how-to-move-newsletter-block-to-footer-tried-everything/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted March 17, 2014 Author Share Posted March 17, 2014 Ok to nie ma co sobie życia komplikować Jeszcze jedno szybkie pytanie do kolegi bym miał Tłumacze .tpl szablonu, jak użyje w nim polskiego znaku to po odświeżeniu strony ta pozycja od razu znikaNp."Cena z dostawa" - pojawia się"Cena z dostawą" - już nie. Czy idzie to jakoś zmienić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Jeszcze jedno szybkie pytanie do kolegi bym miał Tłumacze .tpl szablonu, jak użyje w nim polskiego znaku to po odświeżeniu strony ta pozycja od razu znika a jak tłumaczysz? bezpośredni w pliku? błąd, ale nie pownno tak być upewnij się że plik zapisuje się z kodowaniem utf-8 bez bom Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted March 17, 2014 Author Share Posted March 17, 2014 a jak tłumaczysz? bezpośredni w pliku? błąd, ale nie pownno tak być upewnij się że plik zapisuje się z kodowaniem utf-8 bez bom Tak bezpośrednio zamieniam frazy w .tpl szablonu A jakiś inny sposób mi podpowiesz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 18, 2014 Share Posted March 18, 2014 1) lokalizacja > tłumaczenia 2) tłumaczenia modułów 3) wybór szablonu 4) klik w flagę i tłumaczymy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted March 19, 2014 Author Share Posted March 19, 2014 (edited) Jak już trochę się zagłębiłem w pliki presty to proste rozwiązania mi uciekają Dziękuje bardzo za pomoc oczywiście Edited March 19, 2014 by aquakks (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts