NutHeme Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Witam. Zabrałem sie do robienia sklepu. Mam powprowadzane Atrybuty: np. Kolory oraz Wymiar I tu zaczyna się problem. Jak ustawię w produkcjie jako domyślny "Wymiar" to przy zmianie na inny cena się zmienia. Ale do czasu... jeśli ktoś wybierze kolor to z automatu cena sie zmienia i już nie ma znaczenia czy zmieni wymiar ... wie jak ktoś sobie z tym poradzić ? I jeszcze jadna sprawa. Jak przenieść menu w PA na górę ? domyślnie jest po lewej ( Presta 1,6 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 (edited) I jeszcze jadna sprawa. Jak przenieść menu w PA na górę ? domyślnie jest po lewej ( Presta 1,6 ) W twoich ustawieniach masz wybór sposobu wyświetlania menu w PS 1.6 ( prawy górny róg strony ) Jak ustawię w produkcjie jako domyślny "Wymiar" to przy zmianie na inny cena się zmienia. Ale do czasu... jeśli ktoś wybierze kolor to z automatu cena sie zmienia i już nie ma znaczenia czy zmieni wymiar ... wie jak ktoś sobie z tym poradzić ? A w atrybutach masz ustawioną zmianę ceny zarówno dla koloru jak i i rozmiaru ? Bez linka do strony i danych dostępowych mogę powiedzieć na razie tyle " wróżce rozbiła się kryształowa kula" Edited March 16, 2014 by And63 (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted March 16, 2014 Author Share Posted March 16, 2014 (edited) Dzięki za odpowiedź Polowałem na forum, aż ktos mi odpisze bo mam wene.... Ad.1 Pomogło dzięki Ad.2 Problem w tym, że sklep mam na localhost :/ Chodzi o to, że kolor nie wpływa na cenę tylko rozmiar. Edited March 16, 2014 by NutHeme (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 (edited) OK - co się dzieje jak zmieniasz osobno cenę, a osobno kolor - czy ceny zmieniają się prawidłowo i dopiero kombinacja+kolor powoduje błędy? W atrybutach powinieneś mieć ustawione np kolor żółty +10zł. Rozmiar XXL +20 zł Wybranie produktu w kolorze żółtym i rozmiarze XXL zaskutkować powinno wzrostem ceny o 30 zł , sam produkt żółty dodatkowo 10 zł itp... Edited March 16, 2014 by And63 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted March 16, 2014 Author Share Posted March 16, 2014 Domyślnie mam ustawiony "wymiar" np 100x100 np. 39zł Jeśli zmienię wymiar np. 50x50 po wejściu na produkt cena się zmieni na np.21zł Ale jak wybiorę kolor cena wraca do 39zł, ( mimo, że ustawione mam 50x50) Nawet przeklik wartości wymiaru nic nie daje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted March 16, 2014 Author Share Posted March 16, 2014 (edited) Czyli najlepiej jak: 1. obniże cene o 1zł 2. do każdego koloru dodam 1zł za wybranie go 3. a wymiary powinny sie zgadzać * nic to nie dało :/ * teraz już coś mi sie manieszłało.... ale mam pomysł zaraz zobacze czy zadziała Edited March 16, 2014 by NutHeme (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 (edited) Możesz sobie sprawdzić u mnie - to działa ( taka testowa presta 1.6) : http://ar.az.pl/ps16/tshirts/1-faded-short-sleeve-tshirts.html#/size-m/color-yellow Najpierw ustawiasz parametry koloru, potem np. rozmiaru - potem dajesz generatora który ci to wszystko poprzelicza Edited March 16, 2014 by And63 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted March 16, 2014 Author Share Posted March 16, 2014 Krok 2 (opcjonalny): Wybierz domyślną ilość i indeks dla wszystkich kombinacji, które Generator stworzy dla tego produktu Tu coś podawac? Odnoścnie Twojego linka : Aby wykonać czynności serwisowe, Twój sklep został tymczasowo wyłączony.Przepraszamy za powstałe niedogodności i prosimy abyś spróbował ponownie później. Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 (edited) jak nie dasz ilości to nie kupisz ok - sklep włączony Edited March 16, 2014 by And63 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted March 16, 2014 Author Share Posted March 16, 2014 No tak..... myslałem, że o coś innego chodzi.... no ale klapa działa :D dzięki za pomoc Piwko leci Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 To wyłączam sklep bo jeszcze ktoś coś kupi Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted March 16, 2014 Author Share Posted March 16, 2014 (edited) ok. jeszcze raz dzięki.... ide działać dalej... bo mnie to trzymało Edited March 16, 2014 by NutHeme (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts