Na wstępie wyjaśnie dlaczego założyłem temat ( a niby jest ich troche na forum PL,ENG)
Otóż dzisaj postanowiłem zaktualizować swoja preste z 1.5.4.1 do 1.5.6.2.
Po za drobnymi problemami z którymi sie uporałem wystąpił kolejny.
W starej prescie FORMULARZ rejestracji zmieniłem sobie usuwając w nim pola wymagane np. adres,miasto i pola nie wymagane dla mnie zbędne typu : Data urodzenia, płeć numer tel itp. Usunąłem je nadając im stałe zmienne "value" i ukrywajac pola wpisujac hidden a to wszystko robilem w pliku : authentication.tpl i wszystko działało przynajmniej tak jak chciałem !
W tej wersji problem jest wiekszy bo gdy chce tak samo zrobic to totalnie nic się nie zmienia ! Ani nie usuwają sie pola NIE WYMAGANE ani te WYMAGANE !
Bardzo prosze o pomoc ! Sczególne post ten i problem kieruje do naszego moderatora o nicku"vekia" gdyż ciekawą jego pomoc znalazłem na anglojezycznym forum aczkolwiek probowałem tak robić i znów totalnie nic mi niewyszło. Link do tej pomocy :
Question
mortens
Witam
Na wstępie wyjaśnie dlaczego założyłem temat ( a niby jest ich troche na forum PL,ENG)
Otóż dzisaj postanowiłem zaktualizować swoja preste z 1.5.4.1 do 1.5.6.2.
Po za drobnymi problemami z którymi sie uporałem wystąpił kolejny.
W starej prescie FORMULARZ rejestracji zmieniłem sobie usuwając w nim pola wymagane np. adres,miasto i pola nie wymagane dla mnie zbędne typu : Data urodzenia, płeć numer tel itp. Usunąłem je nadając im stałe zmienne "value" i ukrywajac pola wpisujac hidden a to wszystko robilem w pliku : authentication.tpl i wszystko działało przynajmniej tak jak chciałem !
W tej wersji problem jest wiekszy bo gdy chce tak samo zrobic to totalnie nic się nie zmienia ! Ani nie usuwają sie pola NIE WYMAGANE ani te WYMAGANE !
Bardzo prosze o pomoc ! Sczególne post ten i problem kieruje do naszego moderatora o nicku "vekia" gdyż ciekawą jego pomoc znalazłem na anglojezycznym forum aczkolwiek probowałem tak robić i znów totalnie nic mi niewyszło. Link do tej pomocy :
http://www.prestashop.com/forums/topic/250292-modify-customer-registration-form-prestashop-15/
Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu ( w usunieciu ( bądz ukryciu) pol wymaganych/nie wymaganych)
Ogolnie mowiac chce by przy rejestracji uzytkownik podał : Imię/Nazwisko/e-mail <-- i to wszystko nic więcej!( tak miałem na starej wersji)
4 answers to this question
Recommended Posts