Mreco Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Witam. Zastanawiam się nad kupnem tego modułu http://www.bvkyazilim.com/cart/prestashop-modules/prestashop-pretty-url.html . Ale mam wątpliwości co do tego czy ten moduł rzeczywiście coś daje poprzez usunięcie nr id z linków. Czy takie działania mają jakieś znaczenie w seo ??? Czy raczej nie bawić się w coś takiego ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyszek Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Jest wersja działająca z prestą 1.5.6.2 za free. Wystarczy pogrzebać na forum.Ja u siebie usunąłem ID. Linki wyglądają lepiej. Przykładowy w stopce.Czy dają coś w SEO to nie mam aż takich analiz bo nie miałem na to czasu.Jedyna sprawa to w sklepie nie może być dwóch takich samych produktów, a dokładniej o takiej samej ścieżce dostępowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
props Posted March 18, 2014 Share Posted March 18, 2014 Jest tylko jeden problem. Jak juz miałeś id to google zapamietało te ścieżki i będziesz musiał robić 301 na wszystkie linki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyszek Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Linki się zmienią na te nowe w index Google. Jedynie backlinków szkoda ;/ ale zrobiłem przekierowania i działa jak na razie jak powinno Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Możecie dać linka gdzie to jest opisane jak to zrobic ?? szukajka nie wyszukała :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyszek Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 http://www.prestashop.com/forums/topic/204935-override-friendly-urls-without-id-number-for-v15/?hl=%20clean%20%20url Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mreco Posted June 6, 2015 Author Share Posted June 6, 2015 Podbijam i czekam na dalsze opinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts