mgregor Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Witam, Prestashop 1.5.6.1 Po kliknięciu linku do kategorii w "Mapa strony" pojawia się błąd 404. Co dotychczas zrobiłem: - włączałem i wyłączałem przyjazne linki - wygenerowałem ponownie .htaccess Nie ma znaczenia czy przyjazne linki są włączone czy wyłączone. Cały czas dostaję 404. Dodatkowo kategorie nie pojawiają się w menu bocznym. Adres sklepu: http://artens.com.pl/sklep Będę wdzięczny za jakąś pomoc mgregor Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 notobro Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 (edited) Mam podobny problem. Usunąłem kilka kategorii oraz produkty przypisane do tych kategorii. Po wyłączeniu przyjaznych linków oraz wyczyszczeniu cache i kompilacji etc, wygenerowałem mapę strony google przez moduł dołączony do presty. Po tygodniu wchodzę na google webmaster, a tam ostrzeżenie błąd 404 dla mapy strony. Sprawdzam swoją mapę i widzę kategorie których nie mam w sklepie!!! O co chodzi, może presta gdzieś mi dubluje zapisy? Nie mam pojęcia jak rozwiązać ten problem, proszę o pomoc!!! Rozwiązałem problem wyłączyłem w: - zaawansowane > wydajność > tryb debugowania > wyłącz wszystkie nadpisywania - ustawiłem na TAK Mam pytanie do Was czy zostawić tę funkcję włączoną TAK czy wyłączyć na NIE ? Edited April 2, 2015 by notobro (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Część modułów korzysta z nadpisywania plików poprzez override więc lepiej jak jest włączone nadpisywanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mgregor
Witam,
Prestashop 1.5.6.1
Po kliknięciu linku do kategorii w "Mapa strony" pojawia się błąd 404.
Co dotychczas zrobiłem:
- włączałem i wyłączałem przyjazne linki
- wygenerowałem ponownie .htaccess
Nie ma znaczenia czy przyjazne linki są włączone czy wyłączone. Cały czas dostaję 404.
Dodatkowo kategorie nie pojawiają się w menu bocznym.
Adres sklepu: http://artens.com.pl/sklep
Będę wdzięczny za jakąś pomoc
mgregor
2 answers to this question
Recommended Posts