Krystian Podemski Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 (edited) Jeśli poszukujecie dobrze wyglądającego, elastycznego i taniego szablonu dla swojego sklepu internetowego to warto spojrzeć na wydany przeze mnie ControlTheme. Dostępna polska wersja językowa i darmowa pomoc techniczna - po Polsku Szablon i demo dostępne na ThemeForest, tutaj Śledź PrestaHome na Facebook: I Twiiterze: Edited October 19, 2014 by Krystian Podemski (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted March 21, 2014 Author Share Posted March 21, 2014 ControlTheme dostępny w nowej wersji, dodana obsługa PrestaShop 1.6 i wiele innych usprawnień! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Witam. Mam dwa pytania: 1. Czy szablon można kupić w PLN ? 2. Czy pomaga Pan w drobnej edycji kolorków? Nie jestem laikiem w obsłudze stron internetowych i sklepów ale nie wiem czy sobie poradzę. Z prestą nigdy nie miałem do czynienia. Pozdrawiam Tomasz Misiak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted April 1, 2014 Author Share Posted April 1, 2014 1. Można wpłacić pieniądze na PayPal lub konto Skrill (dawne Moneybookers), nie ma możliwości kupna szablonu w innym miejscu. 2. Na pewno Pan sobie poradzi, panel jest bardzo, bardzo prosty, a gdyby pojawiły się jakieś problemy to jestem do dyspozycji. Również pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Dziękuję za odpowiedź. Nie posiadam (jeszcze) konta na paypal lub skrill. I jeszcze mam pytanie. Czy można edytować takie podstrony jak karta produktu ? Pozdrawiam TM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted April 2, 2014 Author Share Posted April 2, 2014 W jakimś stopniu tak, to wszystko detale, które trzeba nieco bardziej opisać, co dokładnie edytować by Pan chciał. Można wyłączyć lewą kolumnę, zmienić kolory, wyłączyć niektóre komponenty itd. Żeby zapłacić przez PayPal lub Skrill nie trzeba mieć konta, Skrill z tego co kojarzę udostępnia przelewy24, a PayPal możliwość płatności kartą kredytową/debetową z opcją płatności w internecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Ooo to tego jeszcze nie wiedziałem. Mam konto w alior syncu w PLN'ach dlatego mnie zastanawiało jak mogę kupić ale jeśli skrill realizuje transakcje przez przelewy24 to nie będzie problemu.Co do edycji pytam się tak z ciekawości. Obejżałem praktycznie cały szablon ale jak wiadomo wiele detali wypływa na wierzch po zakupie Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam1762 Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Ile by kosztowało indywidualne zamówienie szablonu, pod dany sklep, dodam że sklep już jest, dostarczam też że pliki graficzne i CSS mogę przesłać, bo ma być to samo (tematycznie tylko dopasowane do mobile) plus ew. pomoc przy wdrożeniu, a płatność była by na fakturę przelewem, w razie zgody proszę ew. pisać na millkyman[at]wp.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 szablon jest naprawdę świetny, co można sprawdzić po wprowadzeniu go na mojej stronie na temat Triathlonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 potwierdzam wyglada doskonale Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Panie Krystianie czy przy zakupie przez ThemeForest dostanę fakturę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted August 24, 2014 Author Share Posted August 24, 2014 Tak, Envato normalnie wystawia rachunek, który można wrzucić w koszty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 czy szablon współpracuje z przelewy24 czy nie ma to znaczenia dla modułów płatności? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted August 25, 2014 Author Share Posted August 25, 2014 Nie ma to znaczenia, na pewno wszystko będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 Kupiłem szablon. Zapłaciłem kartą bez zakładania konta szok bo kurs USD przeliczony według normalnych stawek Ale mam problem z fakturą. Nie wiem skąd ją pobrać i nie wiem na jakie dane została wogóle wystawiona. Czy jest ktoś mi w stanie pomóc namierzyć te informacje ? Pozdrawiam! TM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted August 25, 2014 Author Share Posted August 25, 2014 Profile -> Invoices, ale nie wiem czy oni to udostępniają od razu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 Faktycznie jest faktura. W języku angielskim ale myślę że nie będzie problemu z zaksięgowaniem. Jest tylko jeszcze jedna sprawa. Czy jest możliwość korekty tej faktury? Dane na fakturze nie są aktualne or pełne :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted August 25, 2014 Author Share Posted August 25, 2014 (edited) Nie powinieneś mieć żadnych problemów z zaksięgowaniem tego, faktura jest unikatowa, dla Ciebie, często jest tak, że za usługi zza Oceanu dostaje się niezbyt zgodną z naszymi przepisami fakturę/rachunek ale masz pełne prawo zaksięgować to "as is" i nie powinien nikt robić z tego tytułu problemów. Jeśli jednak masz pytania odnośnie faktur to musisz skontaktować się bezpośrednio z envato na http://support.envato.com Edited August 25, 2014 by Krystian Podemski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Ok to fakture mam nadzieję że zmienią. A mam teraz drugie pytanie czy jeśli zainstaluje szablon teraz na sklepie testowym a później na oficjalnym to coś się skrzaczy ? Mam na myśli czy jest on jednorazowy ten szablon ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted August 26, 2014 Author Share Posted August 26, 2014 Nie, nie, można go używać na 1 domenie, ale oczywiście możesz go zainstalować lokalnie, na serwerze testowym etc. a potem przenieść to sobie na serwer produkcyjny. Jeśli masz jakieś pytania co do szablonu i dotyczą one już kwestii pozakupowych to załóż konto i pisz proszę tutaj: http://prestahome.ticksy.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Ok dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted October 19, 2014 Author Share Posted October 19, 2014 (edited) Control to już dojrzały szablon, który dostał kilkanaście aktualizacji, aktualnie dostępna jest wersja v2.1.6, oto lista zmian kilku ostatnich aktualizacji: Wersja 2.1.4 - 29.07.2014 [+] NOWOŚĆ: ph_html_footer - własny blok tekstowy w stopce [*] USPRAWNIENIE: Kompatybilność z modułem EU Legal [-] BUGFIX: naprawiono kilka problemów na podstronie zamówienia/rejestracji [-] BUGFIX: poprawiono działanie jqZoom [-] BUGFIX: poprawiono informacje o stanach produktu na karcie pojedynczego produktu [-] BUGFIX: poprawki w Mega Menu Wersja 2.1.5 - 29.08.2014 [+] NOWOŚĆ: ph_html_column - własny blok tekstowy w kolumnach [+] NOWOŚĆ: Nowy moduł: ph_reviewscarousel (oszczędzasz $17) [+] NOWOŚĆ: Możliwość importu/eksportu opcji z panelu konfiguracji szablonu [*] USPRAWNIENIE: Lepsza kompatybilność z EU Legal Module [*] USPRAWNIENIE: Zmiany związane z PrestaShop 1.6.0.9 [*] USPRAWNIENIE: Od teraz nie pokazujemy produktów niedostępnych w bloku promocji na stronie głównej [*] USPRAWNIENIE: Kilka usprawnień w menu mobilnym [*] USPRAWNIENIE: Lepsze wsparcie dla multi-store [*] USPRAWNIENIE: Lepsze pokazywanie paczek produktów [-] BUGFIX: rozwiązano problem z tłumaczeniem tekstów w panelu konfiguracji szablonu (Theme Options) [-] BUGFIX: rozwiązano problem z własnym tłem w Theme Options [-] BUGFIX: rozwiązano problem ze specjalnym widokiem mobilnym listy produktów [-] BUGFIX: rozwiązano problemy z wyświetlaniem PayPal na karcie produktu Wersja 2.1.6 - 09.10.2014 [+] NOWOŚĆ: Kompatybilność z modułami Google+ Login i Facebook+ login od Vekii z MyPresta.eu [+] NOWOŚĆ: Kompatybilność z Przelewy24 z Addons PrestaShop [*] USPRAWNIENIE: owlCarousel zamiast carouFredSel (wzrost wydajności i wygody na urządzeniach mobilnych) [*] USPRAWNIENIE: Lepsze menu mobilne [*] USPRAWNIENIE: Nowa wersja PrestaHome Mega Menu [-] BUGFIX: rozwiązano problem z modułem socialsharing [-] BUGFIX: rozwiązano problem z numerem REF na karcie produktu [-] BUGFIX: rozwiązano kilka problemów z blocklayered [-] BUGFIX: rozwiązano kilka problemów z galerią zdjęć na karcie produktu [-] BUGFIX: rozwiązano problem z modułem crossselling na karcie i w koszyku Edited October 19, 2014 by Krystian Podemski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Jak robimy update szablonu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted October 20, 2014 Author Share Posted October 20, 2014 Masz informacje na stronie support w sekcji FAQ. Wszystko polega na podmianie plików - ale sekwencjami, update po update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 zrobiłem z wersji 2.1.1 do 2.1.2 podmieniłem pliki - w supporcie pisze abym wszedł do "moduły" i jeśli są jakieś nowe to zostaną zaktualizowane. Nic się nie stało, a wersja dalej mi pokazuje 2.1.1 ps. cache wyczyściłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted October 20, 2014 Author Share Posted October 20, 2014 Aktualizuj dalej - był mały kłopot z aktualną wersją przy update z v2.0 do v2.1.3, v2.1.3 będzie pokazywana już poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 (edited) z resztą na support Edited October 21, 2014 by qwarantanna (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 (edited) Nie powinno się wracać do poprzedniej wersji - dlatego przy każdej aktualizacji jest wyraźnie zaznaczone - wykonać backup: jeśli są jakieś krytyczne problemy, a ktoś nie zrobił kopii zapasowej - cóż, pretensje można mieć głównie do siebie. I tak jak zaznaczyłem w support - każda aktualizacja jest testowana w dwóch warunkach: 1. Czysta instalacja 2. Aktualizacja z wersji poprzedniej To nie jest tak, że sobie wydajemy szablon bez testów ale nie jesteśmy w stanie wykryć wszystkich usterek, a przy tak tanim szablonie nie będziemy mieli kilku testerów od takich spraw. Co do problemów: Część fraz zostało zmienionych więc możliwe, że tłumaczenia się zmieniły - tak jest przy każdym szablonie, nawet domyślnym PrestaShop. Co do problemów z wyglądem strony logowania - zapraszam na support, to tam jest miejsce na takie tematy. Edited October 21, 2014 by Krystian Podemski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nezpers Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Zakupiłem i wgrałem ten szablon, po wygenerowaniu ponownie miniatur, znikneły mi miniatury i fotki:( i jeszcze o tłumaczenie chciałbym zapytać, czy można pobrać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted October 27, 2014 Author Share Posted October 27, 2014 Zapraszam do kontaktu tutaj: http://prestahome.ticksy.com - niemożliwością jest rozwiązywać tutaj takie sprawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
nezpers Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Kontakt w języku angielskim ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted October 27, 2014 Author Share Posted October 27, 2014 Nie, nie - proszę pisać po Polsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nezpers Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Ok:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Witam, 1. czy "Dostępna polska wersja językowa" jest w pełni przetłumaczona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted November 7, 2014 Author Share Posted November 7, 2014 W pełni na froncie. Posiadam plik .gzip z tłumaczeniem, który trzeba rozpakować i wrzucić na serwer (ponieważ błąd PrestaShop uniemożliwia prawidłowe eksportowanie języków). Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 jak go otrzymać taki plik? a co z tłumaczeniem strony mobilnej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted November 7, 2014 Author Share Posted November 7, 2014 Napisać na support. Jakiej strony mobilnej? Szablon jest responsywny. Nie obsługuje żadnej natywnej wersji mobilnej - taka wersja była dostarczana z wersją z 1.5, a teraz nie powinna być używana. Proszę korzystać z systemu do pomocy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts