Esseker352 Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Witam, Za cholerę nie mogę sobie poradzić z następującą sprawą: serwer na którym mam prestę ma wyłączoną funkcję email więc próbuję skonfigurowac wysyłanie maili przez smtp. Ustawiam wszystko prawidłowo i dostaję taki o to błąd przy wysyłce maila testowego : Błąd: proszę sprawdzić konfiguracjęExpected response code(s) [250] but got response [550 Nieprawidlowa domena nadawcy / Illegal sender domain] w jakiś sposób się z serwerem chyba łączy bo jeśli celowo wpiszę złe hasło to komunikat zmienia się na problem z autoryzacją. Co może być tutaj przyczyną? dodam że na skrzynce pocztowej z identyczna konfiguracją działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Czy mail do którego dostęp próbujesz uzyskać przez SMTP jest jednocześnie mailem ustawionym jako kontaktowy w sklepie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esseker352 Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 no to brakuje mi pomysłów co może być nie tak, masz np. konto na gmail? jeżeli tak, spróbuj skonfigurować w celach testowych dla tego konta, jak nie pójdzie - tzn. że serwer ma jakieś ograniczenia które nie pozwalają korzystac z SMTP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esseker352 Posted March 14, 2014 Author Share Posted March 14, 2014 ok jednak to było to. Postanowiłem to sprawdzić jeszcze raz i wyszło że ktoś mi to zmienił . Mam jeszcze pytanie apropo dokumentów jeśli byłbyś skłonny mi pomóc. W jaki sposób zrobić żeby jeśli klient wybierze w koszyku paragon dokument koncowy miał wygląd nie jak faktura, bez stawek vat itd. a jeśli wybierze faktura to żeby domyślnie tworzył się dokument "fakturowy" Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esseker352 Posted March 16, 2014 Author Share Posted March 16, 2014 ponawiam zapytanie o różne dokumenty końcowe dla faktury i paragonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 niestety w tej kwestii nie pomogę bo to nie sprawa drobnych zmian, tylko dość poważnej modyfikacji, mogę wskazać jakie pliki modyfikować i w którym kierunku podążać poza tym to temat na osobną dyskusję, nie tylko z uwagi na to, że niezwiązany z SMTP, ale głównie z uwagi na "obszerność" tego tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts