jarwol Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 (edited) Witam Chciałbym dokonać zmiany tytułu w wiadomościach informujących o dokonaniu zamówienia przez klienta. Obecnie otrzymuję wiadomości/powiadomienia z tytułem 'New Order'. W tłumaczeniach nie mogłem dokonać zmiany, tam widoczny jest komunikat: Nie znaleziono Tematu dla new_order, lub temat zstał wygenerowany w bazie danych. Gdzie mogę dokonać tej zmiany? Edited March 13, 2014 by jarwol (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sr1982 Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 (edited) tez nie wiem w jakim pliku doszukac sie tlumaczenia dla NEW ORDER - standardowe metody nic nie daja :/ Wszystko inne z tresci tego maila idzie zmienic. Edited April 3, 2014 by sr1982 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 Lokalizacja > tłumaczenia > tłumaczenia zainstalowanych modułow Link to comment Share on other sites More sharing options...
sr1982 Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 to zmienia tylko pole w panelu administracyjnym na stronie wtyczki mailalerts Nam chodzi o tytul maila, ktory przychodzi na adres wlasciciela sklepu z informacja o nowym zamowieniu. [shop] New order : #1 - VTYVBPLHP W tlumaczeniu szablonu maila jest pole, ktore to okresla i mozna je zmienic -zapisac. Jednak maile i tak przychodza ze starym tytulem "New order" Tresc maila jest OK, chodzi o am tytul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 dzięki za wyjaśnienie, to moja nieuwaga i pośpiech. w trakcie wyboru tłumaczeń (lokalizacja > tłumaczenia) z drugiej rozwijanej listy zostaje wybrany szablon z którego aktualnie korzystasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sr1982 Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 (edited) tak, jest tam moj szablon, z ktorego korzystam i po jego wybraniu mam szablony maili, w tym ten z NEW ORDER, Same szablony mozna edytowac przez ftp albo w prescie, jednak tam jest tylko tresc maila a nie tytul. edit. Ok, zeby zmienic temat @ trzeba to zrobic w pliku mailalerts.php, ktory jest w katalogu z modulami a dokladnie w mailalerts - zmieniamy slowa "New order" na swoje tlumaczenie. edit. dlaczego modul wysyla maile o braku towarow do klienta, pomimo wylaczenia tej funkcji w module? Edited April 4, 2014 by sr1982 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts