maestro92 Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Witam, Mam problem, ponieważ mam sklep zintegrowany bezpośrednio z hurtownią. I maila po złożeniu zamówienia itp są bezpośrednio z hurtowni wysyłane. I teraz pytanie, bo chciałbym wyłączyć maile które są wysyłane przez mój sklep, ale pozostawić takie jak rejestracja nowego uzytkownika, przypomnienie hasła. Jak to zrobić ? jakiś moduł za to odpowiada ? czy po prostu z katalogu mails usunąć te ktrych nie chce ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 maile zamówień wyłączysz w zamówienia > statusy 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maestro92 Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 Dzięki ! o to mi właśnie chodziło, zaczynam dopiero przygodę z Prestą i czasami proste rzeczy mi umykają Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaudiusz Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Mam też problem z mailami. Chodzi mi o maile które są wysyłane z automatu jak zmieniam zamówienie od klienta. Np klient domówił telefonicznie towar, czy też się rozmyślił z niektórych pozycji. Jak jest tylko jedna zmiana nie ma problemu, presta shop wysyła jednego maila "Twoje zamówienie ...... zostało zmienione przez sprzedawcę. Ale jak tych zmian jest więcej np 8 to klient dostaje 8 takich maili. Można wysyłanie tych maili gdzieś wyłączyć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts