xenaxx Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Witam, coś mnie podkusiło i zainstalowałam moduł blocktopmenu_blekit . Nie podoba mi się to i chciałam to wyrzucić ale nijak nie wiem jak to zrobić. W modułach tego nie ma a kolor jest na stronie. Chcę wrócic do starych ustawień. Prosze o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 skąd to wziąłeś? od tego trzeba wyść, bo to nie jest standardowy moduł bez tego będzie ciężko powiedzieć co jest nie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted March 12, 2014 Author Share Posted March 12, 2014 Coś mnie podkusiło i ściągnęłam z tej strony http://sklep.pagemaster.pl/pl/13-moduly-prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted March 12, 2014 Author Share Posted March 12, 2014 http://brandsvestis.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Jest to moduł który nadpisuje standardowy moduł "górne menu poziome" czyli blocktopmenu naklepiej usuń i wgraj standardowe z instalki presty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted March 12, 2014 Author Share Posted March 12, 2014 Czyli nie da się inaczej? Trzeba odinstalować i zainstalować na nowo? A może na stronie MyAdmin w plikach wystarczy coś wyrzucić? Ta opcja jest dla mnie lepsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Wydaje mi się ze wystarczy podmienić plik superfish-modified.css Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted March 12, 2014 Author Share Posted March 12, 2014 Proszę mi napisac jak to zrobić, podmienić? Gdzie mam znaleźć ten plik ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Z oryginalnego modułu skopiuj plik superfish-modified.css do folderu sklep/modules/blocktopmenu/css Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 oryginalny moduł: https://www.dropbox.com/s/uui1w22lzxmaayy/blocktopmenu.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 Witam, dziękuję za oryginalny moduł, proszę mi napisać jak mam dalej postąpić. Mam go spakowanego w zipie i nie bardzo wiem co mam z tym zrobić. Bo jak go wrzuciłam do Back office to nic to nie dało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 W pierwszej kolejności odinstaluj ten który masz zainstalowany po odinstalowaniu usuń go z serwera, następnie dodaj nowy moduł poprzez Panel i zainstaluj go wtedy powinno być wszystko ok. Ewentualnie spróbuj tak jak ci wcześniej radziłem zaloguj się na swój serwer ftp wejdź do folderu modules/bloctopmenu/css następnie rozpakuj ten zip z oryginalnym modułem na swoim komputerze, z folderu css skopiuj plik superfish-modified.css na serwer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 Bardzo dziękuję za podpowiedź. Zrobiłam według pierwszej rady i działa ale mam teraz inny problem. Slider jest teraz na samej górze a był pod top menu. Chciałam go przenieść opcja LIVE EDIT ale w tych dwóch modułach nie można ich edytowac na żywo.Jak mam je przywrócić do poprzedniego wyglądu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 Wiem, że truje ale znowu jest etn sam problem ten kolor wrócił. Odinstalowałam moduł w back office, wyrzuciłam go z Myadmin z serwera i zainstalowałam go z powrotem i znowu jest ten niebieski kolor. Co do zmiany pozycji slidera i topmenu juz zrobiłam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 wgraj go tylko w back office nie deinstaluj bo możesz stracić ustawienia. po zmianach przejdź do: adv parameters > performance włącz wymuszenie kompilacji wyłącz cache i odśwież swój sklep. dzieje sie tak bo masz ccc dla plików CSS. po odświeżeniu przywróć ustawienia z adv. parameters > performance Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 W zakładce moduły > pozycje > odnajdź hook Top of pages > obok modułów masz strzałki za ich pomocą ustaw kolejność modułów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 Jesteście wspaniali.Dziękuje póki co wszystko gra i buczy. Nie omieszkam was jeszcze nie raz pomęczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts