codeincode Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Witam, Mam taki problem. Blok blockcategories wyswietlam w lewej kolumnie, wyswietlam tam wszystkie kategorie, ktore znajduja sie w sklepie. Np. Kategoria nadrzedna1 - podkategoria1 - podkategoria2 Kategoria nadrzedna2 - podkategoria21 - podkategoria22 Kategoria nadrzedna3 - podkategoria31 - podkategoria32 Chce natomiast gdy wejdę w link, który przekieruje mnie do Kategorianadrzedna1 wyświetlić tylko podkategorie tej nadrzędnej. Taki efekt udało mi się osiągnać przez zastosowanie kodu warunku w pliku category-tree-branch.tpl: {if ($node.id == $currentCategoryId)} <ul> {foreach from=$node.children item=child name=categoryTreeBranch} {if $smarty.foreach.categoryTreeBranch.last} {include file="$branche_tpl_path" node=$child last='true'} {else} {include file="$branche_tpl_path" node=$child last='false'} {/if} {/foreach} </ul> {/if} Jednak gdy wejdę w którąś z podkategorii znika Mi całe drzewo, chciałbym to jakoś zabezpieczyć żeby było widoczne cały czas. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
codeincode
Witam,
Mam taki problem. Blok blockcategories wyswietlam w lewej kolumnie, wyswietlam tam wszystkie kategorie, ktore znajduja sie w sklepie.
Np.
Kategoria nadrzedna1
- podkategoria1
- podkategoria2
Kategoria nadrzedna2
- podkategoria21
- podkategoria22
Kategoria nadrzedna3
- podkategoria31
- podkategoria32
Chce natomiast gdy wejdę w link, który przekieruje mnie do Kategorianadrzedna1 wyświetlić tylko podkategorie tej nadrzędnej.
Taki efekt udało mi się osiągnać przez zastosowanie kodu warunku w pliku category-tree-branch.tpl:
Jednak gdy wejdę w którąś z podkategorii znika Mi całe drzewo, chciałbym to jakoś zabezpieczyć żeby było widoczne cały czas.
Pozdrawiam.
0 answers to this question
Recommended Posts