aquakks Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 Witam,Mam problem, a w zasadzie zapytanie. W polecanych produktach wyświetla nam się krótki opis, powinien on mieć 3 linijki, a dalej powinno się kropkować. Otóż problem polega na tym iż nie zawsze tak jest. U mnie raz ucina po 2 linijkach, raz po 2,5, a raz po 3. Nie wiem od czego to zależy czy da się tak zrobić aby opis zawsze wypełniał dwie linijki ? I jeszcze szybki problem numer dwa opisze, żeby nie tworzyć nowego tematu. Po kilku lekcjach CMSu próbowałem edytować moduł "ostatnio przeglądane". Po powiększeniu marginesu, zdjęcie jest w poprawniej pozycji lecz nazwa i opis spadły mi o linijkę w dół. Jak mogę przywrócić aby nazwa i opis były w jednej linijce, jednocześnie nie zmienejszając marginesu ? Dziękuje za każdą pomoc Tymczasowy link do szablonu (sklepu) : http://skroc.pl/ad3f1 (Sklep przenoszę obecnie na inną domenę i ewentualne małe poprawki robię tutaj)Screenshot z problemem : Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 w każdym z modułów jest plik .tpl to on odpowiada za wyświetlanie sie produktów trzeba usunąć modfyfikator |truncate ze zmiennych zawierających opis dla przykładu: homefeatured.tpl (polecane) {$product.description_short|strip_tags|truncate:65:'...'} Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted March 11, 2014 Author Share Posted March 11, 2014 w każdym z modułów jest plik .tpl to on odpowiada za wyświetlanie sie produktów trzeba usunąć modfyfikator |truncate ze zmiennych zawierających opis dla przykładu: homefeatured.tpl (polecane) {$product.description_short|strip_tags|truncate:65:'...'} Dzieki za odpowiedź. Po usunięciu fragmentu kodu : "truncate:65'...'" strona się w ogóle nie ładuje. Zwiększyłem truncate do 80 i już trochę więcej pokazuje chociaż cały czas nie równo A co do tego problemu z "Produktami ostatnio przeglądanymi". To edytowałem blockviewed.css i tam chciałem aby zdjęcie miało jakiś margines (nie stykało się z blokiem) ale gdy zwiększam padding chociaż o 1px to od razu nazwa produktu i opis przeskakują mi na dół. Da się to jakoś naprawić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 Dzieki za odpowiedź. Po usunięciu fragmentu kodu : "truncate:65'...'" strona się w ogóle nie ładuje. Zwiększyłem truncate do 80 i już trochę więcej pokazuje chociaż cały czas nie równo A co do tego problemu z "Produktami ostatnio przeglądanymi". To edytowałem blockviewed.css i tam chciałem aby zdjęcie miało jakiś margines (nie stykało się z blokiem) ale gdy zwiększam padding chociaż o 1px to od razu nazwa produktu i opis przeskakują mi na dół. Da się to jakoś naprawić ? oprócz truncate musisz usunąć | które pozostało na samym końcu {$product.description_short|strip_tags|truncate:65:'...'} 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted March 12, 2014 Author Share Posted March 12, 2014 Ok dałem sobie radę dzięki A mógłby kolega jeszcze napisać czy da się coś zrobić z tym ostatnio przeglądane ? Siedzę nad tym i siedzę, dodaje marginesy to do zdjęcia, to do opisu i zawsze opis spada pod zdjęcie. Chciałbym aby zdjęcie 2px od krawędzi bloku a obok niego nazwa i niżej krótki opis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 dzieje się tak bo nie ma już tam miejsca na dodatkowe pixele pozostaje albo skrócić ten blok albo poszerzyć całą kolumnę Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted March 12, 2014 Author Share Posted March 12, 2014 Gdzie szukać poszerzenia kolumny ? Global.css ? Ewentualnie jakby kolega mógł podać która to linia Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Gdzie szukać poszerzenia kolumny ? Global.css ? Ewentualnie jakby kolega mógł podać która to linia parametr width w: #viewed-products_block_left .text_desc { float: left; margin-left: 10px; width: 130px; } w pliku /modules/blockviewed/blockviewed.css 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 Wielkie dzięki stary Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inferno25 Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 To ja może podłączę się pod dyskusję. Chciałbym usunąć opisy z bloku "polecane produkty" tak by zostało tylko zdjęcie i nazwa produktu. Mógłbym prosić o wskazówkę, który fragment kodu należy usunąć? W panelu administracyjnym się tego nie doszukałem... Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inferno25 Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 OK, poradziłem sobie z usunięciem opisu (przedtem nie wyczyściłem folderu compile i dlatego nie działało), ale teraz ceny przesunęły się na lewo... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts