ksz4321 Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Witam serdecznie całą społeczność Prestashop Zwracam się z pytaniem, czy istnieje możliwość stworzenia w Prestashop bloku kontaktowego na innej stronie CMS. (PS 1.5.6.1) Może jaśniej: Standardowy blok kontaktowy zostaje tam gdzie był. Tworzone jest dodatkowo strona CMS - np. "Współpraca" I w niej zostaje utworzony blok kontaktu - z innymi polami niż te standardowe. I żeby takie dwa formularze działały niezależnie w jednym sklepie? Czy jest ktoś w stanie mnie nakierować, które pliki należy zmienić (zduplikować?) i czy w ogóle jest to wykonalne? Oczywiście czytałem różne porady - nie mogłem jednak nic znaleźć o dwóch różnie wyglądających formularzach w jednym sklepie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 jest taka możliwość, ale potrzebuje modyfikacji. 1) najpierw trzeba zmodyfikować kontroller validacji tak, aby akceptował standardowo blokowane tagi html/js 2) po tej czynności, na stronie edycji CMS będziemy mogli korzystać z kodu, który utworzy nam formularz 3) ale to nie wszystko, jeszcze trzeba napisać kod w kontrolerze CmsController.php (np. w funkcji initContent) który "obsłuży" ten formularz i wyśle do nas email 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ksz4321 Posted March 9, 2014 Author Share Posted March 9, 2014 Dziękuję bardzo za odpowiedź, czyli co do punktu pierwszego muszę postępować według tego tutoriala: ?http://mypresta.eu/en/art/developer/prestashop-product-page-full-rich-editor.html#validate_class_change Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 zgadza się, zwłaszcza fragment dotyczący validate.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
ksz4321
Witam serdecznie całą społeczność Prestashop
Zwracam się z pytaniem, czy istnieje możliwość stworzenia w Prestashop bloku kontaktowego na innej stronie CMS. (PS 1.5.6.1)
Może jaśniej:
Standardowy blok kontaktowy zostaje tam gdzie był. Tworzone jest dodatkowo strona CMS - np. "Współpraca"
I w niej zostaje utworzony blok kontaktu - z innymi polami niż te standardowe.
I żeby takie dwa formularze działały niezależnie w jednym sklepie?
Czy jest ktoś w stanie mnie nakierować, które pliki należy zmienić (zduplikować?) i czy w ogóle jest to wykonalne?
Oczywiście czytałem różne porady - nie mogłem jednak nic znaleźć o dwóch różnie wyglądających formularzach w jednym sklepie.
Pozdrawiam
3 answers to this question
Recommended Posts