PrzemekP Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Witam Chciałbym stworzyć dział Czytelnia, gdzie zamieszczał bym różnego rodzaju informacje, artykuły powiązane ze sprzedawanymi produktami. Niestety przeszukałem całe menu admina i nie znalazłem takiej możliwości. Proszę o info, czy w ogóle jest taka opcja i gdzie jej szukać. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RSI-SHOP Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Oczywiście jest taka możliwość jak najbardziej jeżeli chcesz zarządzać stronami po prostu używasz CMS wbudowanego w system który znajduje się w zakładce : PREFERENCJE -> CMS tam tworzysz sobie to co chcesz wyświetlać na stronie frontoffice. Potem takie utworzone artykuły przypinasz do pozycji menu. Zarządzanie menu znajduje się w modułach a odpowiedzialne za to jest GÓRNE MENU POZIOME znajdujące się w dziale FUNKCJONALNOŚCI SKLEPU po lewej stronie. Tam konfigurujesz całe menu i wskazujessz odpowiednie artykuły CMS które wcześniej stworzyłeś i sprawa załatwiona. Najlepszym rozwiązaniem był by moduł bloga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PrzemekP Posted March 7, 2014 Author Share Posted March 7, 2014 (edited) Nawet działa A można to zrobić w osobnym boxie? Albo chociaż, żeby w górnym menu dało się zrobić podkategorie w rozwijanym menu, podobnie jak kategorie produktowe. Skąd pobrać moduł bloga? Edited March 7, 2014 by PrzemekP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 sprawdzony moduł bloga: http://www.prestashop.com/forums/topic/139638-module-free-blog-module-a-usefull-prestashop-module/page-38 możesz utworzyć link w block top menu, po prostu skonfiguruj menu, dodaj kategorię cms i będzie lista rozwijana Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RSI-SHOP Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Vekia ale chyba ten moduł nie jest kompatybilny z 1.5.6.2. ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 jest kompatybilny, w okolicach podstrony 25 jest załączona biblioteka z wersją modułu działająca w 1.5.6.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
PrzemekP
Witam
Chciałbym stworzyć dział Czytelnia, gdzie zamieszczał bym różnego rodzaju informacje, artykuły powiązane ze sprzedawanymi produktami.
Niestety przeszukałem całe menu admina i nie znalazłem takiej możliwości.
Proszę o info, czy w ogóle jest taka opcja i gdzie jej szukać.
pozdrawiam
5 answers to this question
Recommended Posts