aquakks Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Witam, Otóż udało mi się zainstalować i skonfigurować darmowy szablon znaleziony na forum "greenstore". Rozwiązałem kilka interesujących mnie problemów lecz zostały mi jeszcze trzy, których rozwiązania nie mogę znaleść. A więc do rzeczy. 1. Mam problem z rozwijaną listą w nawigacji. Chciałbym ją poszerzyć aby mieściły się w niej całe nazwy kategorii. Jak rozwija się również podkategoria widać iż rozwija ona się w tym samym miejscu do kategoria tylko pozycje niżej. Czy te rzeczy da się naprawić ? Link 2. Wyszukiwarka przeskoczyła mi za logo sklepu. Czy można przywrócić aby była na środku ? 3. Tak wyglądają produkty polecane. Chciałbym aby były wyśrodkowane. Link 4 4. Problem mam jeszcze z językiem. W domyślnym stylu wszystko było po polsku. Tutaj jak np. się przejdzie do koszyka to mamy : Shopping-cart summary, Summary, Description itp. Który plik za to odpowiada ? Wiem, że o dużo pytam ale nie znalazłem na to odpowiedzi. Chociaż prosiłbym o wskazanie gdzie szukać rozwiązania lub które pliki edytować.Link do sklepu : http://skroc.pl/d056b Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 1) superfish-modified.css zmiana width:200px; na width:250px tak jak poniżej: .sf-menu li li { width: 250px; background: #726f72 !IE; } + left na 250px w: ul.sf-menu li li:hover ul, ul.sf-menu li li.sfHover ul { left: 250px; top: 0; } 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 2)blocksearch.cssleft :0; na left:350px; #search_block_top { position: absolute; top: 44px; left: 300px; } 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted March 6, 2014 Author Share Posted March 6, 2014 (edited) Dzięki bardzo za odpowiedź oczywiście wszystko działa poprawnie Z językiem też sobie poprawiłem już, trzeba każde .tpl na sztywno edytować. Z czym jeszcze mam problem to z rozwijaniem nawigacji. Chciałbym aby tak było : http://iv.pl/images/54314778351406850205.png . Chciałbym aby te rozwijane podkategorie w bok były w tej samej linii. Edited March 6, 2014 by aquakks (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 chciałem sparwdzić, ale już jest włączony tryb maintenance ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted March 6, 2014 Author Share Posted March 6, 2014 chciałem sparwdzić, ale już jest włączony tryb maintenance ;( O przepraszam bardzo Już działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 wczoraj w nocy już mnie nie było, dziś sprawdziłem, i tryb maintenance dalej jest, przypuszczam, że go na nowo włączyłeś z racji tego, żę zniknałęm Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted March 7, 2014 Author Share Posted March 7, 2014 wczoraj w nocy już mnie nie było, dziś sprawdziłem, i tryb maintenance dalej jest, przypuszczam, że go na nowo włączyłeś z racji tego, żę zniknałęm Nie no też się zagapiłem dlaczego cały czas jest maintanance ale tryb był włączany przez inną osobę już powinno być w porządku. Jakbyś miał chwile czasu byłbym wdzięczny gdybyś coś tam spojrzał Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 wykorzystaj taki kod: .sf-menu li:hover ul ul, .sf-menu li.sfHover ul ul{ top: 0px !important; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted March 7, 2014 Author Share Posted March 7, 2014 wykorzystaj taki kod: .sf-menu li:hover ul ul, .sf-menu li.sfHover ul ul{ top: 0px !important; } Dzięki bardzo Jeszcze 10px w prawo i by było dobrze, żeby nie najeżdżało na siebie Próbowałem sam dodać "right: 10px;" ale coś mi nie działa :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 a zmieniłeś kod z postu #2 (druga część) sprawdzilbym sam ale jestem na telefonie chwilowo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted March 7, 2014 Author Share Posted March 7, 2014 (edited) a zmieniłeś kod z postu #2 (druga część) sprawdzilbym sam ale jestem na telefonie chwilowo Udało mi się Chodziło o jakiś inny left niż zmieniłem wszystko oki Dziekuje bardzo Jeszcze jedno szybkie pytanie Jak się zwie moduł odpowiadający za wyświetlanie produtków ? I gdzie ewentualnie wkleić kod jakbym chciał ustawić tło tej ramki na kolor szary ? Edited March 7, 2014 by aquakks (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 to nie jest moduł, jest to element szablonu tj. plik product-list.tpl w katalogu z szablonem. style ustawiamy w product_list.css #product_list li { margin-bottom: 14px; padding: 12px 8px; border: 1px solid #eee; -moz-border-radius: 3px; -webkit-border-radius: 3px; border-radius: 3px; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted March 7, 2014 Author Share Posted March 7, 2014 Udało mi się Z problemu występuje problem Teraz zapytam o przycisk "Zobacz" "View" gdzie edytuje jego kolor ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts