Infit Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Witam 1 mam problem z wyśrodkowaniem na stronie tekstu oraz zdjęć wszystko znajduje się po prawej stronie w menu na stronie głównej podkategoriach (dołączam zdjęcie na którym wszystko widać) 2 chciałbym również zmienić kolor menu na niebieski bądź może ktoś zna jakiś darmowy motyw bardziej kolorowy 3 czy można zmienić tło w sklepie ? z góry dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 możesz wyłączyć CCC dla css? w chwili obecnej Twoje css są zminifikowane, trudno powiedzieć co trzeba zmienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Infit Posted March 6, 2014 Author Share Posted March 6, 2014 wyłączyłem nic nie zmieniło co do szablonu czy znasz może coś darmowego bardziej kolorowego wersja sklepu 1.4.5.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tobiasz Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Wszystko to jest łatwe do zrobienia w plikach css szablonu. Co to za presta? 1.3? Chyba czas pomyśleć o upgradzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Infit Posted March 6, 2014 Author Share Posted March 6, 2014 PrestaShop™ 1.4.5.0 na razie nie chce już nic zmieniać ledwo co przywróciłem sklep do życia musi działać już czuje oddech szefa na moich plecach będę myślał nad nową wersją puki co mam od groma roboty ze starą wersją byłbym wdzięczny gdyby można było zmienić to wyśrodkowanie jakoś wiem że to gdzieś w stylach CSS ale czy jest jakiś główny plik który odpowiada za wyśrodkowanie na stronie jak tak? to który co do szablonu wolałbym uniknąć przerabiania grafiki wolałbym coś darmowego co można łatwo wgrać Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tobiasz Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Masz włączone CCC dla CSS i nie widzimy Twoich plików. Po wyłączeniu musisz jeszcze wyczyścić cache. Póki co mogę Ci powiedzieć, ze w którymś z plików CSS masz taki zapis: text-align: right !important; Znajdź go i usuń i wszystko wróci do normy (czyli na lewą stronę, wyśrodkowanie to głupi pomysł ) Spróbuj poszukać w global.css w katalogu swojego szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 coś koło lini 209 powinno być dla #page, ale w związku z tym, że to trochę zmieniony szablon, moze być w innym miejscu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Infit Posted March 6, 2014 Author Share Posted March 6, 2014 (edited) udało się wyśrodkować plik nazywa się rtl.css znajduje się w katalogu z motywem themes/prestashop/css/ * { direction: rtl !important; } #page { text-align: left !important; } ponawiam swoje pytanie jeszcze o jakiś darmowy motyw czy ktoś zna Edited March 6, 2014 by Infit (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Infit
Witam
1 mam problem z wyśrodkowaniem na stronie tekstu oraz zdjęć wszystko znajduje się po prawej stronie w menu na stronie głównej podkategoriach
(dołączam zdjęcie na którym wszystko widać)
2 chciałbym również zmienić kolor menu na niebieski bądź może ktoś zna jakiś darmowy motyw bardziej kolorowy
3 czy można zmienić tło w sklepie ?
z góry dziękuję
7 answers to this question
Recommended Posts