Magdalene Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Witam, Zainstalowałam darmowy szablon, przetłumaczyłam go na język polski, niestety brak jest w większości miejsc polskich liter (np. na stronie głównej w carousel, w dodatku addshoppers). Jak to zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 przetłumaczyłam go na język polski w jaki sposób został przetłumaczony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Magdalene Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 Został przetłumaczony przez skopiowanie języka z szablonu default, resztę, która została, tłumaczyłam edytując ręcznie pliki. Niestety nie mogę włączyć edycji tłumaczenia w back office Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 tłumaczyłam edytując ręcznie pliki. i tutaj może być problem. uprawnij się, że pliki zostały zapisane przy wykorzystaniu kodowania utf-8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Magdalene Posted March 6, 2014 Author Share Posted March 6, 2014 Racja, to było problemem. Zmieniłam na serwerze watrość max_input_vars, który zadziałał w końcu dzięki htaccess, o którym pisałam w poprzednim moim wątku i przetłumaczyłam w panelu i teraz wszystko działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gmarcin Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Witammam podobny problem, a mianowicie w górnym menu nie wyświetla mi polskich znakówprzykładowa linijka <li><a href="http://www"><span>{l s='sale' mod='tmcategories'}</span></a></li> $_MODULE['<{tmcategories}prestashop>tmcategories_e70b59714528d5798b1c8adaf0d0ed15'] = 'wyprzedaże';w tym przypadku nic sie nie wyświetla, a gdy dam html to są krzaczki? w innych modułach wszystko działa pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 a jak z kodowaniem pliku? jest utf-8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gmarcin Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 (edited) jeśli oto chodzi, to w pliku config jest utf-8 zauważyłem, że problem jest nie tylko w tym jednym module. Edited March 8, 2014 by gmarcin (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 ale tutaj nie chodzi o config, tylko o pliki z tłumaczeniami o których mowa, bez utf-8 dla tych plików będą krzaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gmarcin Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 <?php global $_MODULE; $_MODULE = array(); $_MODULE['<{tmcategories}prestashop>tmcategories_51d9a87ceb513de9363d548dc1bee90d'] = 'promocje'; $_MODULE['<{tmcategories}prestashop>tmcategories_e70b59714528d5798b1c8adaf0d0ed15'] = 'wyprzedaże'; ?>mam coś takiego i tutaj muszę dodać kodowanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 w czym edytowałeś te pliki ? w zwykłym notepadzie? jeżel itak, to mamy przyczynę błędu. ściągnij jakiś edytor typu notepad++ (darmowy), następnie: Settings -> Preferences -> tab New document/Default Directory -> Encoding -> UTF-8 without BOM Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gmarcin Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 jest zaznaczone tak jak piszesz... i nadal nie ma polskich znaków Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 a ten plik który edytowany pochodzi z katalogu /modules/ czy themes/TWOJ_SZABLON/modules/ ? jeżeli z pierwszego, możesz sprawdzić czy czasami nie istnieje on również w tym drugim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gmarcin Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 jest tylko w /modules/ ,teraz jak dam jakiś "polski" znak w pliku. pl.php to w ogóle nie pojawia się tekst po przetłumaczeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Magdalene
Witam,
Zainstalowałam darmowy szablon, przetłumaczyłam go na język polski, niestety brak jest w większości miejsc polskich liter (np. na stronie głównej w carousel, w dodatku addshoppers). Jak to zmienić?
13 answers to this question
Recommended Posts