lukruk Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Witam Chciałem dzisiaj ściągnąć ciekawy i darmowy moduł ze znanej wielu stronki http://mypresta.eu/ o nazwie Prestashop Database Optimization Dostępny jest on pod adresem: http://mypresta.eu/modules/administration-tools/database-optimization.html Niestety po ściągnięciu okazało się że nie chce się zainstalować. Posiada ktoś może działającą wersję, albo zna rozwiązanie problemu z instalacją. Używam PrestaShop™ 1.5.6.1 Pozdrawiam i proszę o odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Niestety po ściągnięciu okazało się że nie chce się zainstalować a co konkretnie siędzieje po próbie instalacji? na serwerze dostepna jest funkcja file_get_contents() ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 a co konkretnie siędzieje po próbie instalacji? na serwerze dostepna jest funkcja file_get_contents() ? Pokazuje się biały ekran i muszę dać wstecz w wyszukiwarce. Nie chce w ogóle wgrywać pliku Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 a instalacja innych modułów działa, czy sklep reaguje tak samo? co z funkcją o której wspomniałem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 a instalacja innych modułów działa, czy sklep reaguje tak samo? co z funkcją o której wspomniałem? Inne moduły instalują się bez problemu. Tylko przy instalacji tego modułu jest problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 no to zapytam po raz trzeci funkcja file_get_contents() jest dostępna na serwerze? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted March 6, 2014 Author Share Posted March 6, 2014 no to zapytam po raz trzeci funkcja file_get_contents() jest dostępna na serwerze? Widzę że nie wykręcę się od odpowiedzi No to muszę przyznać że nie wiem - nawet nie wiem gdzie to sprawdzić Ma ona wpływ na instalację niektórych modułów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 owszem, ma wpływ. akurat w tym przypadku funkcja ta w wielu przypadkach odpowiada za pobranie informacji o aktualizacjach spróbuj otworzyć plik dboptimization.php, niemal na samym końcu jest taki kod: $actual_version = @file_get_contents(.......) zamień go na $actual_version = 99; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted March 6, 2014 Author Share Posted March 6, 2014 owszem, ma wpływ. akurat w tym przypadku funkcja ta w wielu przypadkach odpowiada za pobranie informacji o aktualizacjach spróbuj otworzyć plik dboptimization.php, niemal na samym końcu jest taki kod: $actual_version = @file_get_contents(.......) zamień go na $actual_version = 99; Mogę go otworzyć i zmienić tylko 1 muszę go znaleźć Może mała podpowiedź ? Jestem nowicjuszem - dopiero się uczę Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted March 6, 2014 Author Share Posted March 6, 2014 Mogę go otworzyć i zmienić tylko 1 muszę go znaleźć Może mała podpowiedź ? Jestem nowicjuszem - dopiero się uczę Dobra jakoś sobie poradziłem - dzięki wielkie POMOGŁO !! + dla ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted March 6, 2014 Author Share Posted March 6, 2014 (edited) Dla wyjaśnienia dodam że na początku szukałem pliku na serwerze. Jak ktoś dodał już .zip i pojawiał się biały ekran, plik można znaleźć pod adresem: modules/dboptimization/dboptimization.php Należy zmienić kod w końcowych wierszach : ......... public static function verify($module,$key,$version){ if (ini_get("allow_url_fopen")) { if (function_exists("file_get_contents")){ $actual_version = @file_get_contents('http://dev.mypresta.eu/update/get.php?module='.$module."&version=".self::encrypt($version); } } Configuration::updateValue("update_".$module,date("U")); Configuration::updateValue("updatev_".$module,$actual_version); return $actual_version; } } ?> Na: ............ public static function verify($module,$key,$version){ if (ini_get("allow_url_fopen")) { if (function_exists("file_get_contents")){ $actual_version = 99; } } Configuration::updateValue("update_".$module,date("U")); Configuration::updateValue("updatev_".$module,$actual_version); return $actual_version; } } ?> A jak ktoś jeszcze nie modułu to należy rozpakować zip. i w pliku dboptimization.php zrobić tą samą czynność, Mam nadzieje że komuś kto się dopiero uczy jak ja chociaż troszeczkę pomogłem w szczegółowym rozpisaniu co należy zrobić Jeszcze raz podziękowania dla vekia. Edited March 6, 2014 by vekia (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts