pbpo Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Witajcie, Mam takie pytanie, czy istnieje w miarę prosty i szybki sposób na sprawdzenie ile aktualnie produktów znajduje się w sklepie ? Problem polega na tym, że tych produktów nie jest 100 czy 300 . Bo wtedy to nawet można siąść i policzyć ręcznie. Ja mam ponad 2,500 produktów, a potrzebuję sprawdzić ich dokładną ilość .Czy jest gdzieś moduł który to zlicza ? Zna ktoś treść zapytania sql które mogę wpisać w phpmyadmin? (znam co nieco phpmyadmin, ale nigdy nie używałem takich zapytań) Albo może istnieje inny alternatywny sposób by to sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 SELECT count(*) as liczba_produktow From ps_product możesz to wykorzystać zarówno w phpmyadmin, jak i w advanced parameters > sql manager kliknij tam w "dodaj nowe" pojawi się ono na liście klikamy w ikonę podglądu i zobaczymy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 Dzięki wielkie nie przypuszczałem, że to jest takie proste ;D. Przecież to zlicza ilość wszystkich pozycji z tabeli product. . POMOGŁO ! WIELKIE DZIĘKI !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts