Magdalene Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Witam, Mam na serwerze ustawione fopen jako on, tak jest w pliku php.ini. Jednak w panelu cały czas pojawia mi się informacja: Parametry opcjonalne: Napraw proszę następujące błędy fopen Wcześniej, kiedy instalowałam prestę na innym serwerze to samo pokazywało mi się z magicquotes, zmiany w php.ini nic nie dawała, dopiero dopisanie kodu w .htaccess naprawiło błąd. Zastanawiam się czy tutaj jest to samo. Nie potrafię tego naprawić. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 możę po prostu nie masz uprawnień do zmiany parametrów w php.ini ? i zmieniano parametr allow_url_fopen czy fopen ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Magdalene Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 (edited) Zmieniałam allow_url_fopenMogę zmieniać allow_url_fopen w hostingu, mam ustawione na "on". Tak też jest w wygenerowanym php.ini Edited March 5, 2014 by Magdalene (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 zatem skoro jest on ustawiony na ON, to powinno działać. biblioteka cURL jest również aktywna? czasami grzebiąc w ustawieniach serwera konieczny jest restart apache, być może o to właśnie w tym przypadku chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Magdalene Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 Przepraszam, nie jestem aż tak biegła w tym wszystkim. Co to jest biblioteka cURL i jak się wykonuje restar Apache? Chciałabym tylko wspomnieć, że sklep instalowałam już po wprowadzeniu wszystkich zmian na serwerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 restart apache, najprościej rzecz ujmując to coś jak restart windowsa np. włączenie i uruchomienie komputera, to samo trzeba zrobić z serwerem. Jedyną osobą która to może zrobić to administrator systemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Magdalene Posted March 6, 2014 Author Share Posted March 6, 2014 Już wszystko wiem, pisałam do mojego hostingu. Najwyraźniej mogłam to zrobić najpierw Mój serwer jest ustawiony na php 5.4, zmieniłam to, tworząc plik htaccess. Teraz wszystko działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Magdalene
Witam,
Mam na serwerze ustawione fopen jako on, tak jest w pliku php.ini. Jednak w panelu cały czas pojawia mi się informacja:
Parametry opcjonalne: Napraw proszę następujące błędy
Wcześniej, kiedy instalowałam prestę na innym serwerze to samo pokazywało mi się z magicquotes, zmiany w php.ini nic nie dawała, dopiero dopisanie kodu w .htaccess naprawiło błąd.
Zastanawiam się czy tutaj jest to samo.
Nie potrafię tego naprawić. Proszę o pomoc
6 answers to this question
Recommended Posts