king50 Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 Sziasztok! Érdekes kérdéssel fordulok hozzátok! Van egy Excel táblám, melyben úgy vannak a feltöltendő termékek, hogy egyik oszlopban ott vannak a termék képek is. Ezt hogyan tudnám beimportálni a leírással és a többi adattal együtt? Előre is köszönöm! Üdv.: Tamás Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 Bocsi de nem értem. Mi a gond? Hol akadtál el? Simán fel kell töltsd és nem tudod hogyan? Próbálj meg rákeresni, sokszor volt már írva a fórum nyitása óta + rengeteg ilyen tutorial van... Link to comment Share on other sites More sharing options...
king50 Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 On 3/1/2014 at 2:44 PM, pattila01 said: Bocsi de nem értem. Mi a gond? Hol akadtál el? Simán fel kell töltsd és nem tudod hogyan? Próbálj meg rákeresni, sokszor volt már írva a fórum nyitása óta + rengeteg ilyen tutorial van... Szia! Tudom, hogy sok hasonló jellegű fórum van, de ilyent még nem találtam. Nekem az excel tábálában vannak beszúrva a képek. De nem a link, hanem maga a kép! Így lehet vele valamit csinálni, vagy ki kell őket menteni, majd a kép nevét visszaírni az excel tábla megfelelő soraiba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 A képek fizikálisan hol helyezkednek el jelen pillanatban? Saját merevlemezen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilbury Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Én úgy vettem le, hogy nem külön file-ban, hanem beszúrva az excelbe direktbe, így van egy kurva nagy méretű excel file... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudikpal Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Az úgy tuti nem fog menni Kérdésem témába vág: -külső forrásból megoldható a képek importálása? A tárhelyre sajnos nem fér fel 1x-re az eredeti képek, meg a presta által belőlük generáltak. Sajátgépről ha jól sejtem nem fog menni, de vmilyen ingyenes tárhelyre feltéve meg lehet oldani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
afutar Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Engem az érdekelne, hogy ha a képeket akár excell ből akár egyesével töltöm fel, akkor ad neki egy számot és e szerint tartja nyilván a rendszer.Hogyan lehet átalakítani és nem számmal, hanem szöveggel mentsem a képet pl.: Mákos guba mentve pl. 2431 számmal menti, de én mákos gubaként szeretném, mert ha újra lesz porondon a mákos guba , akkor e szerint megtalálja a termék a képet!?Nem?ha lehet, hogy kellene megcsinálni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Nem hiszem hogy ezt meg lehetne csinálni nagyobb fejlesztés nélkül, de egyébként az értelmét sem látom. Nem egészen értem mire akarsz kilyukadni. Elmagyaráznád jobban kérlek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
afutar Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 (edited) Azt szeretném kérdezni, hogy a feltöltendő kép hol van helyileg? Honnan töltöm fel? Hogyan kap számot? Hogy kötöm a számot a termék névhez? Edited September 23, 2014 by afutar (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 A feltöltendő kép ott van helyileg, ahová teszed... Érdemes ftp-n feltölteni a tárhelyre egy /kepek/ mappába, teszem azt. Azt, hogy hogyan kap számot, neked kell tudni. Gondolom elnevezed valahogy, vagy eleve van valami neve a képnek. Excelben tudod hozzákötni akképp, hogy ugyanabba a sorba teszed Link to comment Share on other sites More sharing options...
afutar Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Az a gondom, hogy a termékeknek neve van, nem száma. Ezért nem értem a dolgot. A képet feteszi pl.:http://ebedbroker.hu/hazhozszallitas/img/p/0.jpg ha nincs kép. ha van: 310 http://ebedbroker.hu/hazhozszallitas/img/p/3/9/39.jpg Tejfölös, zöldséges sertésragu-leves, brokkolirózsával L2Z-39hétfõ My Store 276.000000 350.52 5000 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Én sem értem. Az a kérdés, hogy a már meglévő, beimportált termék képe hol van és milyen néven van? Mert ezt egy export lekérdezéssel vagy export modullal tudod meg. Ami kiexportálja a webáruházban lévő termékeket a kép URL-jével együtt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afutar Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 (edited) Abból másoltam ki az utolsó sort. Nekem nem a számozott képcím kellene, hanem a terméknéves. Pl.: A fenti példánál maradva .....img/p/3/9/39.jpg név helyett, inkább ennek kellene lennie, vagy az : Barátságos URL -jét tejfölös-zöldséges-sertésragu-leves-brokkolirózsával Edited September 24, 2014 by afutar (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 vannak export modulok, amelyek barátságos url-ként készítik el az exportot. Ha jól emlékszem régen ilyen volt a moussiq. Szóval van rá esély, a kérdés az, hogy milyen módszert használsz most az exportra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afutar Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Köszi! SIKERÜLT AZ ELSŐ KÉPET FELTENNI!!!! hURRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts