Veli Posted February 26, 2014 Share Posted February 26, 2014 Merhaba, wampta, prestashop_1.5.6.2 versiyonunu kurmaya çalışıyorum. Aşağıdaki hatayı veriyor ve yükleme %56 takılıp kalıyor. Crom, firefox ve IE browserlarda da kurulum denedim aynı hatayı veriyor ve %56 geçemiyor. Kurulumun başarıyla olması için ne yapmalıyım. Bu hatanın çözümü nedir ? saygılar Hata Mesajı : "An error occured during installation...You can use the links on the left column to go back to the previous steps, or restart the installation process by clicking here." Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted February 26, 2014 Share Posted February 26, 2014 Merhabalar Kurulumdan önce hata gösterim modunu açabilirsiniz. Kurulum sırasında F12 tuşuna basıp Network sekmesinden arkaplanda çalışan URL sorgularını görebilirsiniz. Hatalar burada olacaktır. Ben yine de olası nedenleri yüksek ihtimalliden itibaren sıralıyayım: PHP sürümü eski olabilir Apache sürümü eski olabilir Dosya ve klasör yazdırma yetkileri eksik olabilir Mysql sürümü eski olabilir PHP bileşenleri eksik olabilir (curl gibi) PHP yapılandırması (INI) uyumsuz olabilir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veli Posted February 27, 2014 Author Share Posted February 27, 2014 (edited) wamp ver: 2.4 - 64bit php versiyonum: 5.4.12 Mysql versiyon : 5.6.12 apachi : 2.4.4 seçili olması gerekenler hangileri.....presta kurulum için ise zipinden çıkardığım haliyle kurulumu yapıyorum... Edited February 27, 2014 by Veli (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Merhaba Konfigurasyonlar doğru görünüyor. Sürümler de güncel. Hata gösterimi ile ilgili yazdığımı denediniz mi ? İkinci olarak: Prestashop.com üzerinden indirdiğiniz dosyayla kurulum yapıyorsunuz değil mi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 kurulum yaparken skype gibi programları hapattığınıdan emin olun özellikle skype wampserver'ın kullanıdğı portları engelliyor. eğer buda olmassa xampp deneyin. http://www.apachefriends.org/tr/index.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veli Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 (edited) benzer sorun yaşayanlar için paylaşmak istiyorum. wamptan kurulumu yaparken, internet açık olarak Türkçeleşmesini de otomotik yapmaya çalışıyordum. internette yavaş biraz. cclenar ile sistemde önce temizlik yaptım. İnternetim kapalıyken kurulumu yaptım, kurulum doğru şekilde oldu. Türkçeleştirmeyi, internet açık olarak kurulumdan sonra nasıl yapabilirim. ? Edited March 1, 2014 by Veli (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 benzer sorun yaşayanlar için paylaşmak istiyorum. wamptan kurulumu yaparken, internet açık olarak Türkçeleşmesini de otomotik yapmaya çalışıyordum. internette yavaş biraz. cclenar ile sistemde önce temizlik yaptım. İnternetim kapalıyken kurulumu yaptım, kurulum doğru şekilde oldu. Türkçeleştirmeyi, internet açık olarak kurulumdan sonra nasıl yapabilirim. ? Türkçeleştirme ile kastettiğiniz çevirileri düzenleme ise Çeviriler bölümünden yapabilirsiniz. Çevirileri kayıt ederken Wamp üzerinden olası hatalar alabilirsiniz forumda cevapları mevcuttur. Veya buraya yazabilirsiniz. Eğer Türkçe hiç kurulu değilse Üst menüden Yerelleştirme (localisation) => Diller (Languages) bölümüne girip Türkçe dilini eklerseniz (iso kodu tr) güncel çeviriyi otomatik getirecektir. Buradan da hata oluşma olasılığı var umarım olmaz Kolay gelsin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veli Posted March 3, 2014 Author Share Posted March 3, 2014 Tüm bilgi destekleriniz için teşekkür ederim. Sizlere de kolay gelsin Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 Tüm bilgi destekleriniz için teşekkür ederim. Sizlere de kolay gelsin Rica ederim ben teşekkür ederim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts