jarwol Posted February 24, 2014 Share Posted February 24, 2014 Witam Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mógłbym wyłączyć widok lecącego produktu do koszyka oraz czy istnieje możliwość zamiany na komunikat (np. pop-up) typu DODAŁEŚ PRODUKT DO KOSZYKA. Z góry bardzo dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 24, 2014 Share Posted February 24, 2014 zobacz ten tutorial: http://mypresta.eu/en/art/developer/product-added-to-cart-notification-bar.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarwol Posted February 25, 2014 Author Share Posted February 25, 2014 Dziękuję za odpowiedź. Nadal jednak nie wiem jak usunąć efekt lotu produktu do koszyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 25, 2014 Share Posted February 25, 2014 zapomniałem! w ajax-cart.js jest kod: if (cartBlockOffset != undefined && $picture.length) { $picture.appendTo('body'); $picture .css({ position: 'absolute', top: pictureOffsetOriginal.top, right: pictureOffsetOriginal.right, zIndex: 4242 }) .animate({ width: $element.attr('width')*0.66, height: $element.attr('height')*0.66, opacity: 0.2, top: cartBlockOffset.top + 30, right: cartBlockOffset.right + 15 }, 1000) .fadeOut(100, function() { ajaxCart.updateCartInformation(jsonData, addedFromProductPage); $(this).remove(); }); } else usuń go 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarwol Posted February 26, 2014 Author Share Posted February 26, 2014 Wszystko fajnie, wielkie dzięki wolałem jednak trochę zmodyfikować ten kod aby usunąć tylko wybrane efekty. Mam jeszcze pytanie odnośnie tego efektu z toturialu. Czy istnieje możliwość wpisania czasu jaki powinien wyświetlać się komunikat, nie mówię tutaj o fadeOut, czyli samym znikaniu ale o utrzymaniu jego widoku np. przez 3 sekundy. Próbowałem dodać link do tego efektu, wszystko ok. Zastanawiam się jednak czy istnieje możliwość dodania skryptu z przyciskiem zamknij. Sprawdzam to na różne sposoby ale jakoś nie bardzo się klei ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 26, 2014 Share Posted February 26, 2014 wystarczy że przed fadeOut() dasz .delay("3000") 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarwol Posted February 26, 2014 Author Share Posted February 26, 2014 Ok tak też zrobiłem. A odnośnie zamknięcia okienka? Może istnieje możliwość wstawienia iframe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 26, 2014 Share Posted February 26, 2014 a w jakim celu iframe? generalnie to odradzam, ale na siłę można. aby zamknąć okno wystarczy dodać do tej belki button który ją zamknie, np. <span onclick="$(".addtocartconfirmation").fadeOut(1000);">zamknij</span> Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarwol Posted February 27, 2014 Author Share Posted February 27, 2014 Po dodaniu kodu w ten sposób, po kliknięciu dodaj do koszyka przekierowuje mnie natychmiast do koszyka i nie wykonuje żadnej animacji $("body").append("<div class='addtocartconfirmation'><span>"+addtocartconfirmation+"</span><span onclick="$(".addtocartconfirmation").fadeOut(1000);">zamknij</span></div>"); $(".addtocartconfirmation").delay(2500).fadeTo("fast", 0.6).fadeOut(500); Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Twój kod zawiera błędy, +addtocartconfirmation+"</span><span onclick="$(".addtocartconfirmation").fadeOut(1000);">zamknij</span></div>"); nclick="$(".addtocartconfirmation").fadeOut(1000);" " jest wykorzystywane jako definicja "tekstu" konstrukcja typu "tekst"+jakasmizenna+"tekst="$("test")" powoduje, że tekst nie ujęty w " traktowany jest jako zmienna, dlatego " trzeba zastąpić ' Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarwol Posted February 27, 2014 Author Share Posted February 27, 2014 Po zmianie znaków: $("body").append("<div class='addtocartconfirmation'><span>"+addtocartconfirmation+"</span><br /><span onclick='$('.addtocartconfirmation').fadeOut(1000);'>zamknij</span></div>"); $(".addtocartconfirmation").delay(2500).fadeTo("fast", 0.6).fadeOut(500); Wyświetla się tekst zamknij, ale niestety nie jest aktywny. W edytorze cały tekst jest w jednym kolorze <span onclick='$('.addtocartconfirmation').fadeOut(1000);'>zamknij</span></div> Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 ten sam problem, otworzony onclick za pomocą ' jest zamknięty zaraz za $( onclick='$('.addtocartconfirmation').fadeOut(1000);'> <span onclick='$(\".addtocartconfirmation\").fadeOut(1000);'>zamknij</span></div> Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarwol Posted February 27, 2014 Author Share Posted February 27, 2014 Mam dokładnie tak: $("body").append("<div class='addtocartconfirmation'><span>"+addtocartconfirmation+"</span><br /><span onclick='$(\".addtocartconfirmation\").fadeOut(1000);'>zamknij</span></div>"); $(".addtocartconfirmation").delay(9500).fadeTo("fast", 0.6).fadeOut(500); widać zamknij ale nie działa. Widoczny jako zwykły tekst. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 fakt, coś jest nie tak, myślę, żę chodzi o jakiś konflikt między dwoma fadeOut (jedne wywołane) za delay, drugie zaraz po kliknięciu w zamknij. może zamiast fadeOut warto spróbować np. z remove(); - sprawdziłem i działa, ale bez efektu znikania 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarwol Posted February 27, 2014 Author Share Posted February 27, 2014 Faktycznie, tutaj był błąd działa! Wielkie dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts