Jump to content
  • 0

Czas realizacji określany dla każdego produkty

digites

Question

Witam. Czy istnieje moduł, który umożliwia ustawienie przy każdym produkcie czasu realizacji zamówienia (następnie taka informacja wyświetla się na karcie produktu)? Przykładowo iPhone 5 - 24 godziny, Samsung Galaxy SIV - 48 godzin. Świetnie by było, gdyby moduł również pozwalał na ustawienie czasu realizacji w zależności od wariantu, przykładowo jakiś model alkomatu bez kalibracji - 24h, ten sam model po wyborze opcji z kalibracją - 4 dni robocze.

11 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Chciałbym wrócić do tematu - ja również chciałbym jakoś ustawić przy każdym produkcie informację o czasie realizacji - czy jest jakaś opcja? o co chodzi dokładnie z tym indeksem? gdzie on się znajduje?

• 0

Chciałbym wrócić do tematu - ja również chciałbym jakoś ustawić przy każdym produkcie informację o czasie realizacji - czy jest jakaś opcja? o co chodzi dokładnie z tym indeksem? gdzie on się znajduje?

Pewnie chodzi o kod produktu widoczny przy dodawaniu/edycji produktu w pierwszej zakładce.

W tłumaczeniach powinieneś wyszukać Reference code  i przetłumaczyć na dowolny tekst, np. wspomniany wcześniej *czas realizacji*.

• 0

opcjonalnie, jeżeli w przysłości pole reference będzie potrzebne, możesz rozbudować formularz dodawania produktu o nowe pole, które będzie właśnie datą o której mowa

new product fields tutorial

• 0

Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale w edycji produktu mam takie pola jak:

• Kod produktu
  • Kod kreskowy EAN-13 lub JAN
  • Kod kreskowy UPC

Jeśli chodzi o te kody kreskowe to można wprowadzić tam tylko cyfry - te pola mieliście na myśli?

• 0

A czy nie łatwiej zrobić to przez "cechy"?

Definiujemy w cechach interesujące nas czasy dostawy, a później w funkcjach (w produkcje) ustawiamy wcześniej zdefiniowany czas dostawy. Dodatkowo dochodzi możliwość filtrowania po cechach.

Nie zadziała to dla atrybutów, ponieważ cechy są dla produktu nie dla atrybutu i tu nie mam pomysłu jak zrobić to bez niepotrzebnych modyfikacji.

Można pomyśleć o rozbiciu produktów z atrybutami na oddzielne produkty jeśli produkt wymaga dodatkowych operacji wydłużających czas realizacji zamówienia inaczej to potrzebna byłaby modyfikacja nie produktów, a atrybutów produktów.

Edited by YaboL (see edit history)