drucker Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 (edited) Witam Mam problem, tworze sklep internetowy dla drukarni. Niezbędna jest mi funkcja wgrywania plików przez klienta przez stronę www. Są dostępne wtyczki, z tego ci widzę ale znalazłem też inny sposób, poprzez Katalog produktów\Produkt\Dostosowanie Problem: - używam PrestaShop™ 1.5.6.2, umożliwia ona wgranie plików GIF, JPG, PNG. Zależałoby mi na takich plikach jak: PDF, CDR, TIFF, TIF - gdzie zmienić info widoczne nad uploaderem "Po zapisaniu produktu klienta, pamiętaj o dodaniu go do koszyka. Dozwolone formaty plików to: GIF, JPG, PNG"? - Gdzie zmienić nazwę zakładki dostosowywanie zakładki? Pozdrawiam Edited February 18, 2014 by drucker (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 waldiPL Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 próbowałem to zrobić w 1.5.4.1 nawet zleciłem to zewnętrznej firmie, skasowali mnie, coś próbowali zrobić ale w efekcie nigdy mi tego nie zrobili - nie wiem czy mogę podać namiary, ale może warto ustrzec innych. nie wiem jak to wygląda w wersji 1.5.6.2, w kazdym razie w 1.5.4.1 były problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 drucker Posted February 18, 2014 Author Share Posted February 18, 2014 Wyślij namiary na priva, przyda się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rafalnowak8 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Niestety nie jest to konfigurowalne. Walidacja tych 3 typów jest głebiej w rdzeniu presty, także bez ingerencji programisty ni hu hu. Samo info możesz zmienić w pliku presta\themes\default\lang\pl.php, ale i tak inne typy nie przejdą walidacji. W tym samym pliku możesz nazwę zakładki zmienić. A tak poza samym tematem... tak się składa, że też robię sklepy dla drukarnii, ale mam dedykowany pod to system. I szczerze powiem, że bez dodatkowych modułów do Presty się raczej nie obejdzie a i to będzie trudne. Zależy jeszcze co potrzebuje ta drukarnia, ale jak druk arkuszowy to będzie grubo Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Niestety ale tak specyficznej funkcjonalności nie można zrobić "po taniości", oprogramowanie open-source daje podstawy, ale to jest oprogramowanie open-source dla standardowych mechanizmów sprzedaży, a nie drukarni... Oczywiście tak jak to już zostało napisane - sprawy związane z takimi plikami do drukarni trzeba załatwiać najlepiej autorskimi lub sprawdzonymi gotowymi rozwiązaniami, często wrzucane pliki są duże, czasem trzeba zrobić furtkę w postaci możliwości wrzucenia pliku przez FTP, do tego trzeba stworzyć odpowiedni katalog, który przypisze plik do zamówienia itd. Wszystko da się zrobić ale to kosztuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
drucker
Witam
Mam problem, tworze sklep internetowy dla drukarni.
Niezbędna jest mi funkcja wgrywania plików przez klienta przez stronę www.
Są dostępne wtyczki, z tego ci widzę ale znalazłem też inny sposób, poprzez
Katalog produktów\Produkt\Dostosowanie
Problem:
- używam PrestaShop™ 1.5.6.2, umożliwia ona wgranie plików GIF, JPG, PNG. Zależałoby mi na takich plikach jak: PDF, CDR, TIFF, TIF
- gdzie zmienić info widoczne nad uploaderem "Po zapisaniu produktu klienta, pamiętaj o dodaniu go do koszyka.
Dozwolone formaty plików to: GIF, JPG, PNG"?
- Gdzie zmienić nazwę zakładki dostosowywanie zakładki?
Pozdrawiam
Edited by drucker (see edit history)Link to comment
4 answers to this question
Recommended Posts