malkovich Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Cześć! Proszę o informację, w którym miejscu mogę wyłączyć lub zmienić filtr, który sprawia że miniatury są czarno białe i zmieniają się na kolorowe po najechaniu myszą. Adres Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 W tym przypadku proponuję użyć css-a: -webkit-filter: grayscale(100%); -moz-filter: grayscale(100%); -o-filter: grayscale(100%); -ms-filter: grayscale(100%); filter: grayscale(100%); Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkovich Posted February 14, 2014 Author Share Posted February 14, 2014 Dziękuję za odpowiedź. Ale ma wrażenie że piszesz jak zrobić szarość, a ja chciałem się jej pozbyć Nie wiem czy to eleganckie rozwiązanie, (bo .js to nie jest moja mocna strona) ale edytowałem plik jquery.adipoli.js i zaquotowałęm linijkę 57 else if(settings.startEffect=="grayscale") { var element=$(this); element.hide(); element.siblings('.adipoli-before').show(); element.siblings('.adipoli-before').children('img').each(function(){ // wyłączona szarość miniaturek // this.src = grayscale(this.src); }); } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts