aquakks Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Witam, pobrałem i zainstalowałem paczkę mailów jednego z kolegów z forum lecz mam problem z jednym tłumaczeniem. Otóż po zakupie przedmiotu przychodzi mail o temacie "Preparation in progress". Co prawda znalazłem już kilka tematów o zmianie tego w bazie danych, lecz akurat tamte rozwiązania były do Presty 1.3 i chyba nieco struktury bazy danych się zmieniły. Krótko mówiąc przeryłem wszystkie pliki bazy danych z "lang" i nigdzie nie znalazłem opcji przetłumaczenia tego. Tak samo próbowałem szukać rozwiązania w "mail/pl/" - bezskutecznie. Proszę o pomoc gdzie bym mógł tą frazę przetłumaczyć. 2. Drugie moje pytanie to gdzie mogę zmienić kolor belek które są w tytułach modułu i w górnym menu. Używam podstawowego szablonu do Presty 1.5 i starałem się zmienić to w global lub podmienić jakieś grafiki w img ale też bezskutecznie. Prosiłbym o wskazanie pliku, który za to odpowiada. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Kaczor Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Cześć Sprawdź czy to tłumaczenie jest w pliku /themes/TWOJ_THEME/mails/pl/lang.php Pozdrawiam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 2) dla modułów global.css linia 278 .block h4 { padding: 6px 11px; font-size: 12px; color: #fff; text-shadow: 0 1px 0 #000; text-transform: uppercase; background: #383838; } menu: superfish-modified.css (w katalogu z menu) .sf-menu { margin: 10px 0; padding: 0; width: 980px; background: #383838; } 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted February 11, 2014 Author Share Posted February 11, 2014 2) dla modułów global.css linia 278 .block h4 { padding: 6px 11px; font-size: 12px; color: #fff; text-shadow: 0 1px 0 #000; text-transform: uppercase; background: #383838; } menu: superfish-modified.css (w katalogu z menu) .sf-menu { margin: 10px 0; padding: 0; width: 980px; background: #383838; } Wszystko działa ale niestety nie działa mi jeszcze podświetlanie, rozdzielenie (szara kreska) i rozwijana lista w tym kolorze, szukałem w superfish ale tam chyba nic za to nie odpowiada. Które pliki będą za to odpowiadać ? Cześć Sprawdź czy to tłumaczenie jest w pliku /themes/TWOJ_THEME/mails/pl/lang.php Pozdrawiam Szukałem już wcześniej i nic. O dziwo nawet w /mails/en/ nie ma tego :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 kolor subkategorii: superfish-modified.css .sf-menu li li { background: rgba(113, 113, 113, 0.9); } a efekt podświetlenia: .sf-menu ul li:hover, .sf-menu ul li.sfHover, .sf-menu ul li a:focus, .sf-menu ul li a:hover, .sf-menu ul li a:active { background: #4e4e4e; outline: 0; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquakks Posted February 11, 2014 Author Share Posted February 11, 2014 Wszystko pasuje vekia tylko problem z tym jeszcze rozdzieleniem np. Home od Dostawa, między tym pojawia się jako separator taka szara cieniutka kreska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 ten sam plik, okolo linii 32 usuń border-right: 1px solid #777; lub zmień kolor .sf-menu li { float: left; position: relative; border-right: 1px solid #777; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts