czLEONcz Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 Dobrý den,řeší zde někdo České znaky v PDF :question: Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 no urcite to budu resit. uz jsem poresil i nektere ceske znaky pro seo url. doprekladam nejake moduly. az budu mit vysledek hodim to sem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rain3r Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Tak to je super, s tím PDF si moc nevím rady, nevíte taky mimo jiné, jak změnil layout pdfkové faktury? Vím, že pomocí pdf.php ale nemáte tip na nějaký software který by mi pomohl to rozložení udělat nějak na způsob WYSIWYG? Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 heh, no to bys chtel moc s tim wysiwyg, ale v minulosti jsem si delal sablonu pdf.php, ktera mela simulovat fakturu vytvorenou v stormware pohoda. esi ti sedi layout pohody, tak ho tu budes mit. jen mi dej nejaky ten cas. delam tedkom i na jinych vecech nez prestashop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rain3r Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Tak to je super, me se jen proste zda, ze ten defaultni layout je trosku mimo zazite standardy tady v CR Jinak k tý pohodě, časem bychom mohli nějak zmáknout propojení mezi PS a pohodou, co ty na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 no ctes mi myslenky:-) sice ted delam pro zakaznika, ktery pouziva breaker cezar (pod dosem, bleeee), ale snad ho do budoucna dokazu presvedcit aby presel na pohodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rain3r Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Tak ono by to naslo vyuziti i jinde neboj ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renka Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Ahojda. Zdravím. Jak jste na tom s tím kódováním pdf? Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 dneska to tu bude, uz jsem to skoro rozchodil. prozatim to funguje pro win1250. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rain3r Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 No to je vyborne Mas muj obdiv Link to comment Share on other sites More sharing options...
czLEONcz Posted July 8, 2008 Author Share Posted July 8, 2008 Tak to bude fajn, díky... :gulp: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stolicny Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Velké poděkování i za mě :-) Shop už je v běhu a bez těch faktur se fo fakt nedá. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czLEONcz Posted July 8, 2008 Author Share Posted July 8, 2008 Velké poděkování i za mě :-) Shop už je v běhu a bez těch faktur se fo fakt nedá. Souhlasím s tím že faktury v originále se nedají použít.A je škoda že tvůrci PrestaShopu na to nepamatují :-S Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 ZdravímDíky všem překladatelům, čeština je až na pár překlepů super.Měl bych jednu otázku. Při zadání adresy obchodu v adminovi (Back Office >> Preferences >> Contact)se v e-shopu špatně kodují české znaky (Š,Č atd.) v záložkách s informacemi o obchodu (obchodní podmínky a osobní údaje) Nevíte někdo, jak to odstranit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czLEONcz Posted July 10, 2008 Author Share Posted July 10, 2008 ZdravímDíky všem překladatelům, čeština je až na pár překlepů super.Měl bych jednu otázku. Při zadání adresy obchodu v adminovi (Back Office >> Preferences >> Contact)se v e-shopu špatně kodují české znaky (Š,Č atd.) v záložkách s informacemi o obchodu (obchodní podmínky a osobní údaje) Nevíte někdo, jak to odstranit? Dobrý den,mrkni do databáze MySQL a zkontroluj jestli máš nastaveno kódování utf8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 Díky za reakci, založil jsem pro tenhle problém nové vlákno v translation. UTF-8 samozřejmě mám. Tahle chybka se vyskytuje i tady na stránkách v demu. Problém s diakritikou mám i v registraci uživatelů. Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 prominte chlapi, nejak se mi to prozatim nepodarilo rozchodit na 100%. je to sice lepsi s tim pdf nez to bylo predtim, ale čř jeste porad blbe generuje. problem byl ve fontech fpdf(tools/fdf/font). spravne vygenerovane fonty v priloze. font.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 Díky za aspoň částečnou opravu PDF, zkoušel jsem taky generovat správné fonty, ale tak daleko jako ty jsem se nedostal. Skládám ti poklonu. Jinak se ještě špatně generuje ě. Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 njn, v soucasnem stavu se to generuje jako kodovani win-1250 zobrazene v iso-8859-1(latin-1). zrada bude nejspis v jednom z techto souboru pdf-invoice.php, config/config.inc.php nebo classes/pdf.php. mam dojem, ze uz jsem zkousel vsechno, co me prozatim napadlo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 reseni je tady http://www.prestashop.com/forums/viewthread/830/P60/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 superheroBomba,už to funguje. Díky moc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 superheroBomba,už to funguje. Díky moc. dik patri i Rain3rovi, ktery me tuknul spravnym smerem Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 ja uz jsem dneska grogy. prikladam sablonu faktury pro pdf. je to obecna sablona vytvorena pro fpdf, neni urcena primo pro prestashop. pro zprovozneni je nutne soubor faktura.php nahrat do slozky fpdf. pro prestashop by bylo nutne predelat PDF.php, takze esi mate nekdo chut, tak to muzete udelat za me:-)prilozeny je i nahled jak vypada vysledna faktura. fakturace.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspi88 Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 Tak pohnul někdo s tou fakturou?Já jsem se zatím k tomu nedostal ale jestli někdo jo tak by to mohl sem uploadnout Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renka Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Máte někdo vyřešené zobrazování pdf ve verzi 1.0 FINAL? Mě to teda ne a nechodí... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rain3r Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 já mam porad RC5, jeste jsem si neudelal cas na instalaci, v RC5 ti to slo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renka Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 já mam porad RC5, jeste jsem si neudelal cas na instalaci, v RC5 ti to slo? ano Link to comment Share on other sites More sharing options...
chipiik Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 ahoj, připravil jsem opravu českých znaků v PDF pro PrestaShop 1.1 final - vše co potřebujete v jednom balíčku: http://www.chip.borec.cz/blog/prestashop-11-final-cestina-do-pdf-a-dalsi-upravy/jo a najdete tam i další úpravy, co se můžou hodit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri FAMiNE Cermak Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 @chipiik: všechno hezky pohromadě to se mi líbí díky! Link to comment Share on other sites More sharing options...
keglevich Posted December 27, 2008 Share Posted December 27, 2008 Hello,I live in Slovenia - we use practicaly the same symbols as Czech (same coding table cp1250 and same fonts). I managed to solve PDF invoice to print out our symbols normally with reading around some Czech threads, but I still have two problems. I can normally print out in PDF invoices (one by one) by clicking on Orders and then manually selecting one invoice from the list. But problems occur when I try to print out:Orders -> Invoices -> Generate PDF fileOrders -> Credit Slips -> Generate PDF fileWith those two options I don't get right characters printed out. I tried to change some settings in PDF.php and Tools.php but all without success. I am sending both file attachments (000003.pdf and invoices.pdf) where my problem is clearly visible. Do you have maybe any clue what could be wrong? How to change encoding, how to change fonts for those massive printings?All I changed for now is: created new fonts (from arial.ttf in Windows) and planed them in tools/fpdf/font. Fonts are OK, because invoice is printed ok in single mode. Than I changed one single function in Tools.php: static public function iconv($from, $to, $string) { if(function_exists("iconv")) return iconv($from, $to, $string); $converted = htmlentities($string, ENT_NOQUOTES, $from); $converted = html_entity_decode($converted, ENT_NOQUOTES, $to); return $converted; }Other than that I tried to change some things in PDF.php but there's practically no need to change anything. However, any advice would be appreciated.Thank you in advance for your help!Tomaz (Slovenia).P.S. You can get both PDF files at:http://rapidshare.de/files/41224508/Archive.zip.html 000003.pdf invoices.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
chipiik Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 EN:Tomaz, my solution is here: http://www.chip.borec.cz/blog/prestashop-11-final-cestina-do-pdf-a-dalsi-upravy/ CZ:Problém s hromadným tiskem faktur a dodejek jsem opravil a zahrnul do "Češtiny do PDF" kterou najdete na odkaze uvedeném výše Link to comment Share on other sites More sharing options...
keglevich Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 Hello, thanks for reply. Your solution works when I print out a single invoice. The problem is with massive invoices. Here is an explanation:Today I noticed one more thing. I see that when I print out a single invoice (which is printed out OK) that invoice is much bigger than invoices.pdf (a massive invoice list which doesn't contain the right characters).000003.pdf (393kb)invoices.pdf (12.4kb)Then I checked /tools/fpdf/font/ directory where are arial.php, arial.z, arialb.php, arialb.z located and the sum of those files is a little less then 390kb. So, I am assuming that single invoice printout somekind of embeddes those font files into a .pdf file itself, while invoices.pdf doesn't use those fonts correctly (are not embedded in file) so the printout in that case is not OK.I am not that good in PHP programming so I can't fix that myself. Do you maybe have some clue how to solve that problem? Otherwise that that, I solved the problem using fpdf and CP1250 coding table. Very useful for Czech, Serbian, Croatian, Slovenian, Polish, etc...Thanks again, Tomaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
branok Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 ahoj, připravil jsem opravu českých znaků v PDF pro PrestaShop 1.1 final - vše co potřebujete v jednom balíčku: http://www.chip.borec.cz/blog/prestashop-11-final-cestina-do-pdf-a-dalsi-upravy/jo a najdete tam i další úpravy, co se můžou hodit Super dik - tak toto je najjednoduchsie a najrychlejsie riesenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zodiak Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 ahoj, připravil jsem opravu českých znaků v PDF pro PrestaShop 1.1 final - vše co potřebujete v jednom balíčku: http://www.chip.borec.cz/blog/prestashop-11-final-cestina-do-pdf-a-dalsi-upravy/jo a najdete tam i další úpravy, co se můžou hodit přepíše se mi nastavení stávajícího eshopu který mi běží, když rozbalím ten tvůj soubor a přepíšu soubory? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat. Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 Dobrý den,děkuji za help k PDF.Nicméně přestože jsem udělal vše dle návodu, tak faktury mám generované bez českých znaků - např. "Dorucovací adresa" nebo "Fakturacní adresa" nebo v patičce "aacute; verze této zálohové faktury je uchována ve Vašem úctu. Stáhnout si ji mužete prihlášeníKOMSATshop website using your e-mail address and password (which you created while placing your first order)." Netušíte, v čem je problém?Používám PS 1.1Díky moc Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat. Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Opakoval jsem celou instalaci, krok po kroku povolil české PDF, ale stále stejný problém. Nikdo ostatní nemá s výše uvedeným postupem potíž? Mně se prostě české znaky v PDF faktuře nezobrazují :-(m Dobrý den,děkuji za help k PDF.Nicméně přestože jsem udělal vše dle návodu, tak faktury mám generované bez českých znaků - např. "Dorucovací adresa" nebo "Fakturacní adresa" nebo v patičce "aacute; verze této zálohové faktury je uchována ve Vašem úctu. Stáhnout si ji mužete prihlášeníKOMSATshop website using your e-mail address and password (which you created while placing your first order)." Netušíte, v čem je problém?Používám PS 1.1Díky moc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajik Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Už se to tu řešilo několikrát. Když nainstaluješ češtinu na PDF fakturu, nefunguje to zpětně na již vytvořené faktury, ale až na nově utvořenou fakturu po instalaci češtiny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikitta Posted June 6, 2009 Share Posted June 6, 2009 Už se to tu řešilo několikrát. Když nainstaluješ češtinu na PDF fakturu, nefunguje to zpětně na již vytvořené faktury, ale až na nově utvořenou fakturu po instalaci češtiny. Mno mne to vykazuje vyse uvedenou chybu i u nove vygenerovanych faktur, proste misto i s carkou mam ampresant neco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat. Posted June 7, 2009 Share Posted June 7, 2009 Hmm, tak je potřeba upravit pdf.php... tam jsou přímo natvrdo uloženy řetězce v patvarech... Už se to tu řešilo několikrát. Když nainstaluješ češtinu na PDF fakturu, nefunguje to zpětně na již vytvořené faktury, ale až na nově utvořenou fakturu po instalaci češtiny. Mno mne to vykazuje vyse uvedenou chybu i u nove vygenerovanych faktur, proste misto i s carkou mam ampresant neco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikitta Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Bylo to presne jak pises, upravila jsem pdf.php a uz to nezlobi, dekuju. Hmm, tak je potřeba upravit pdf.php... tam jsou přímo natvrdo uloženy řetězce v patvarech... Už se to tu řešilo několikrát. Když nainstaluješ češtinu na PDF fakturu, nefunguje to zpětně na již vytvořené faktury, ale až na nově utvořenou fakturu po instalaci češtiny. Mno mne to vykazuje vyse uvedenou chybu i u nove vygenerovanych faktur, proste misto i s carkou mam ampresant neco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeniAbedded Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Приемлемая для вас услуга уборки в нашей перспективной компании облегчит вашу жизнь клининговая компания alena-plus.ruhttp://www.alena-plus.ru/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
devo Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Ahoj. Balíček http://www.chip.borec.cz/blog/prestashop-11-final-cestina-do-pdf-a-dalsi-upravy/ mi na jednom shopu jede bez problémů (díky!). Ale teď jsem narazil: Na druhém shopu (ale stejná verze Prestashop 1.1.0.5, stejný hosting!) mi to česky ne a nejde! (slovo končí tam, kde má být problémový znak, např. "č"). Uf - a všechno všude jinak stejné... Prosím, nevíte někdo, kde může být problém a jak z toho ven? Díky! Link to comment Share on other sites More sharing options...
devo Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Tak reseni sveho problemu jsem nasel. Viz. zde: http://www.prestashop.com/forums/viewthread/18977/hlavn_diskuze/problem_s_generovnm_faktur_v_administraci/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cerovic Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 ahoj, připravil jsem opravu českých znaků v PDF pro PrestaShop 1.1 final - vše co potřebujete v jednom balíčku: http://www.chip.borec.cz/blog/prestashop-11-final-cestina-do-pdf-a-dalsi-upravy/<br/><br/>jo a najdete tam i další úpravy, co se můžou hodit Tiež som riešil problém so slovenskou diakritikou v PDF vo verzií 1.4.4.1 a prečital som toho pomerne dosť. Nakoniec mi pomohol tento tvoj príspevok z roku 2008. Prepísal som všetky dané súbory okrem tools.php (pretože to blblo) a diakritika funguje bez problémov. Iba skupinové tlačenie faktúr nefunguje, ale na to sa momentálne vy...ť. Takže takto spätne po 3 rokoch, dík. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts