pbpo Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Mam dość nietypowe pytanie (być może).Otóż, dostałem polecenie wykonania zabiegu na kategoriach ale nie za bardzo wiem jak to ugryźć. Tzn. => Posiadam 2 różne kategorie główne (A i B ) w których są podkategorie (1 2 3)chcę z kategorii A przenieść podkategorię 1 ale na zasadzie linku, tak by w kategorii A była widoczna podkategoria 1 z odsyłaczem do Kat. B. całe menu na stronie jest tworzone dynamicznie. Czy edytować blockcategories.tpl i dodać na sztywno dodatkową pozycje ? czy da się zmienić linkowanie podkategorii ? Nie wiem czy dobrze opisałem sprawę, ale liczę na pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robdk Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Ja bym się tak nie bawił. Stworzył bym podkategorie w w kategoriach głównych o tych samych nazwach, a produkty można przypisywać do rożnych kategorii, więc przypisać do pokategorii o tych samych nazwach Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted January 28, 2014 Author Share Posted January 28, 2014 W zasadzie operacja prosta Tylko czy to nie wpłynie negatywnie na pozycjonowanie (zdublowane nazwy kategorii) Link to comment Share on other sites More sharing options...
robdk Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Nie unikniesz takich sytuacji, bo chcąc np. promować jakieś produkty to właśnie umieszczasz dodatkowo w specjalnej kategorii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted January 28, 2014 Author Share Posted January 28, 2014 a czy da sie zrobić duplikat kategorii ? tzn chcę zrobić dokładną kopie kategorii w innym miejcu, ale nie chce tracić czasu na dodawanie kilkunastu pozycji. Czy mogę zrobić to na zasadzie duplikatu produktów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robdk Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Przecież dodawanie do kategorii robisz w produkcie, jak go tworzysz to dodajesz kategorię, więc przy tej samej robocie dodasz dwie kategorie a nie jedną. Ew. jak importujesz to w pliku ustawiasz dwie kategorie i tyle. Gdy masz już produkty, to ręcznie trzeba wchodzić w każdy i dodawać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Jeżeli produkty mają być te same, to możesz podłączyć produkt pod 2 albo wiecej kategorii Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted January 28, 2014 Author Share Posted January 28, 2014 Nie chodzi mi o produkty a o same kategorie Link to comment Share on other sites More sharing options...
robdk Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 No ale w czym problem? Tworzysz kategoria jakie ci się podobają i tyle. By szybciej wprowadzić większą ilość kategorii, to przygotuj sobie pliczek importu z kategoriami i zassij Ogólnie kategorie są by tam były produkty 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted January 29, 2014 Author Share Posted January 29, 2014 Dobry pomysł dzięki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts