kaczorbossen Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Witam. Chcialbym dodac na moja strone date ostatniej aktualizaji zeby ludzie mogli zeobaczyc kiedy strona byla ostanio aktualizowana. Jak to zrobic? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 no to bez modułu można napisać sobie funkcje która wyciągnie ostatnią date z ps_product / ps_product_shop i wyświetli ją w dowolnie wybranym miejscu, nie są potrzebne do tego moduły, ale będzie potrzebne napisanie kontrollera, np. frontOffice Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta4you.com Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Zależy co rozumiesz przez aktualizację. Czy dodawanie produktów też. Najprościej możesz to zrobić przez moduł Blok HTML i statycznie zmieniać datę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kaczorbossen Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 Tak, dodawanie produktow tez mnie interesuje. W bloku html mam juz dodany google plus w lewej kolumnie i chcialbym zeby juz tam zostal a aktualizacje chcialbym miec wyswietlana gdzies na dole strony i nie robi mi roznicy czy bede to zminial statycznie czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta4you.com Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Najprościej byłoby zrobić kopię tego modułu html i dostosować go pod nowego hooka, ktory umieścisz sobie w dowolnym miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 a nie łatwiej po prostu dodawać tę informację ręcznie do bloku html, zaraz po każdej aktualizacji ? temat aktualizacji jest dość obszerny, bo aktualizować możesz wszystko, a żeby wyświetlić tę datę automatycznie, to owe "wszystko" będzie trzeba sprawdzić, tylko pytanie - jak? jedynie produkty mają daty modyfikacji, reszta już nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kaczorbossen Posted January 28, 2014 Author Share Posted January 28, 2014 (edited) A jesli chcialbym zeby data odnosila sie tylko do produktow jak to zrobic zeby aktualizowala sie automatycznie?? I z tego co wiem to jest zakaz duplikowania tego modulu w wersji free ale pomysl dobry. Edited January 28, 2014 by kaczorbossen (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta4you.com Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Jeżeli nie używasz modułu edytora na stronie głównej to możesz też ten moduł przerobić, żeby pokazywał się w footerze i tam edytować ręcznie. Do tego modułu możesz też wkleić funkcję opisaną przez vekie i wyświetlać wynik w szablonie modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kaczorbossen
Witam.
Chcialbym dodac na moja strone date ostatniej aktualizaji zeby ludzie mogli zeobaczyc kiedy strona byla ostanio aktualizowana. Jak to zrobic?
Pozdrawiam
7 answers to this question
Recommended Posts