dszmaj Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Witam wszystkich czy ktoś byłby w stanie mi podpowiedzieć jak naprawić koszyk w sklepie http://herbacianeinspiracje.pl/6-herbata (tutaj można dodać produkt), bo bladego pojęcia nie mam co zepsułem. Chodzi dokładnie o: - zmniejszanie i zwiększanie ilości produktu - cena się nie aktualizuje - przy wyborze przesyłki ceny też się nie aktualizują - dopiero po odświeżeniu w przeglądarce - po wybraniu przesyłki paczkomatami powinna wyskakiwać możliwość wyboru paczkomatu... sprawa tym bardziej dziwna, ze nie grzebałem w kodzie, jedynie w CSS, działało dobrze, a później przestało, tyle... nie wiem nawet kiedy się zepsuło żeby odkrakać to co zrobiłem, bo kumpel mi o błędzie powiedział Niestety ajaxa nie dziamię kompletnie, wszystko się przedłuża, tracę pieniądze, a tu nowe błędy wychodzą... bardzo proszę o pomoc, odwdzięczę się! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 rzecz w tym, że tam nie są wykonywane te zapytania, jakimś dziwnym sposobem buttony nie reagują Link to comment Share on other sites More sharing options...
dszmaj Posted January 26, 2014 Author Share Posted January 26, 2014 masz może pomysł co może być powodem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 te "szybkie zakupy" to jest jakiś zewnętrzny moduł? czy standardowy feature w prestashoP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dszmaj Posted January 26, 2014 Author Share Posted January 26, 2014 to są te zakupy na jednej stronie w prestashop, oczywiście zmodyfikowane, żeby nie było klikania Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 A klasy i id-ki pozmieniałeś również, czy są standardowe? Javascript odnosi się do poszczególnych id-ków więc może z tym jest problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dszmaj Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 nie, edycja css odbywała się przez dodawanie/usuwanie atrybutów wewnątrz klas lub identyfikatorów, ewentualnie korzystanie z selektorów Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 przeanalizowałem kod i problem jest z js, dokładniej rzecz ujmujać z jquery, dlaczego korzystasz z wersji 1.2.1 ? odrobinę za stara 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dszmaj Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 (edited) ja nie korzystam jak już to skórka, póki co php się uczę, z js umiem tylko zdarzenia typu onClick użyć, a i nie zawsze .... albo to jest coś co się przestawiło razem z którymś modułem? O.o przy okazji, ile by kosztowało przepisanie takiej skórki od zera w podejściu mobile first, możliwe by to było? Edited January 27, 2014 by dszmaj (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dszmaj Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 (edited) problem chyba nie jest w starej wersji jquery... ściagnąłem całą stronę razem ze wszystkim i przeszukałem każdy możliwy plik pod kątem wywołań i okazuje się, że jest to częścią prestashop chyba... http://scr.hu/0loa/r9ihs Edited January 27, 2014 by dszmaj (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 po wprowadzeniu zmian w konsoli (w tym min. wyeliminowanie kodu) [+] oraz [-] zaczeły działać jedyny problem jaki został, to toFixed, czyli funkcja która nie działa w jquery 1.2, w tym jest problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
dszmaj Posted January 28, 2014 Author Share Posted January 28, 2014 Czyli co, usunięcie tych wywołań powinno rozwiązać problem? Dopytuję, bo już mam na prawdę dość problemów, sklep się opóźnia już 2 miesiąc i nie chcę nic zepsuć przez przypadek Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 konkretnie chodzi o ten kod: $(document).ready(function(){ $('.cart_quantity_up').unbind('click').live('click', function(){upQuantity($(this).attr('id').replace('cart_quantity_up_', '')); return false;}); $('.cart_quantity_down').unbind('click').live('click', function(){downQuantity($(this).attr('id').replace('cart_quantity_down_', '')); return false;}); $('.cart_quantity_delete' ).unbind('click').live('click', function(){deleteProductFromSummary($(this).attr('id')); return false;}); $('.cart_quantity_input').typeWatch({highlight: true, wait: 600, captureLength: 0, callback: function(val) { updateQty(val, true, this.el);[spam-filter]); $('.cart_address_delivery').live('change', function(){changeAddressDelivery($(this));}); cleanSelectAddressDelivery(); }); niby jest $(document).ready(function(){ a jednak nie łąduje się on wraz z załadowaniem strony. po manualnym odpaleniu tego kodu, przy próbie [+]/[-] - zwiększanie i zmniejszanie quantity działa, lecz wywala taki błąd: a za to już odpowiedizalne jest stare jquery o którym wspomniałem powyżej. jaka to wersja prestashop? pytam, bo 1.5 nie ładuje tej biblioteki starej, więc nie mam zielonego pojęcia skąd się ona u Ciebie wzięła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dszmaj Posted January 28, 2014 Author Share Posted January 28, 2014 najnowsza presta, wczoraj nawet aktualizowana z 1.5.6.1, bez błędów i problem nadal występuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 z jakiegoś override nie korzystasz? coś niestandardowego musi dodawać tę bibliotekę, nie widzę innej możliwści Link to comment Share on other sites More sharing options...
dszmaj Posted January 28, 2014 Author Share Posted January 28, 2014 (edited) możliwe, bo mówiłem, że to się nie popsuło po grzebaniu w kodzie tylko po ustawieniu czegoś w panelu, tylko nie wiem jak znaleźć miejsce gdzie to jest nadpisywane, jedyny pomysł to wyszukać wywołania tego skryptu, myślałem, że to znajdzie wszystkie miejsca i moduł, który to ustawia jest jakaś funkcja, która to wywołuje żebym mógł całą stronę przeszukać i znaleźć odpowiedni moduł? Edited January 28, 2014 by dszmaj (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 zacznij od katalogu /override/ sprawdź czy nie masz tam napisanych kontrollerów / klas jeżeli chodzi o sprawdzanie modułów: również katalog /override/ - moduły które korzystają z override posiadają te podkatalogi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dszmaj Posted January 28, 2014 Author Share Posted January 28, 2014 class Dispatcher extends DispatcherCore { function __construct() { $lofblogs_rule = array( 'controller' => 'articles', 'rule' => 'blogs/{id}-{rewrite}.html', 'keywords' => array( 'id' => array('regexp' => '[0-9]+', 'param' => 'id'), 'rewrite' => array('regexp' => '[_a-zA-Z0-9-\pL]*'), ), 'params' => array( 'fc' => 'module', 'module' => 'lofblogs', 'view' => 'content' ) ); $lofblogs_category_rule = array( 'controller' => 'articles', 'rule' => 'blogs/category/{id}-{rewrite}.html', 'keywords' => array( 'id' => array('regexp' => '[0-9]+', 'param' => 'id'), 'rewrite' => array('regexp' => '[_a-zA-Z0-9-\pL]*'), ), 'params' => array( 'fc' => 'module', 'module' => 'lofblogs', 'view' => 'category' ) ); $lofblogs_tag_rule = array( 'controller' => 'articles', 'rule' => 'blogs/tags/{tag}.html', 'keywords' => array( 'tag' => array('regexp' => '[ _a-zA-Z0-9-\pL]*', 'param' => 'tag') ), 'params' => array( 'fc' => 'module', 'module' => 'lofblogs', 'view' => 'tag' ) ); $lofblogs_search_rule = array( 'controller' => 'articles', 'rule' => 'blogs/search/search.html', 'keywords' => array(), 'params' => array( 'fc' => 'module', 'module' => 'lofblogs', 'view' => 'search' ) ); array_unshift($this->default_routes, $lofblogs_search_rule); array_unshift($this->default_routes, $lofblogs_tag_rule); array_unshift($this->default_routes, $lofblogs_category_rule); array_unshift($this->default_routes, $lofblogs_rule); parent::__construct(); } } Tylko coś takiego znalazłem w tym katalogu, poza tym, same index.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts