roman.b Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Witam, Mam świeżą instalację na serwerze Home.pl i od razu są problemy z poprawnym wyświetlaniem nie których modułów i nawet ich poprawną konfiguracją. Wersje instalowałem 1.5.6.1 i drugą oddzielną 1.5.6.2 to samo zrobiłem u siebie lokalnie na Xampie i jest OK. Więc co może być przyczyną? że świeża instalka już źle chodzi Mam już poprawione pliki: .htaccess (FilesMatch na Files)magic_quotes_gpc = Offmagic_quotes_runtime = Off Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta4you.com Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Jeżeli chodzi o home.pl zdarzają się czesto problemy. Proponuję albo zmienić serwer, albo poszperać na forum, jest już trochę wątków na ten temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 roman.b Posted January 25, 2014 Author Share Posted January 25, 2014 Już przeszperałem całego neta i kompletnie nic nie znalazłem Zmiana serwera raczej nie wchodzi w grę bo dopiero co przedłuzyliśmy usługi a mamy wykupioną najdroższą biznes serwer no i mamy też inne strony które też tam mamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 jak narazie to wiadomo, że coś tam i gdzieś tam nie działa sprecyzuj jakie problemy i jakich modułów dotyczą Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta4you.com Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Jeżeli możesz to podaj linka do swojej strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 roman.b Posted January 26, 2014 Author Share Posted January 26, 2014 (edited) Już problem rozwiązałem w ten sposób że zrywam umowę z Home.pl i przenosze do innego operatora. Po instalacji 1.5.6.2 już np. nie wyświetla części Merchant -obrazków a jak już to wszystko rozjechane po instalacji 1.5.6.1 było np. ok. Zainstalowane nie które moduły się rozysypują graficznie np. Amazon Marketplace - wszystko na jednej stronie zamiast na poszczególnych zakładkach i bez możliwości pełnej konfiguracji. Nie mam ochoty walczyć z ich autorskim softem IdeaWeb to powinnno być w 100% zgodne z Apatche a nie jest. Już mam przetestowane dwa hostingi gdzie takich problemów po instalacji nie ma. Edited January 26, 2014 by roman.b (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 roman.b Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 http://shop.led-glass.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pakkerpl Posted February 13, 2014 Share Posted February 13, 2014 A masz może włączone statystyki na home.p , jak tak to je wyłącz , bo powoduję duże błędy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
roman.b
Witam,
Mam świeżą instalację na serwerze Home.pl i od razu są problemy z poprawnym wyświetlaniem nie których modułów i nawet ich poprawną konfiguracją.
Wersje instalowałem 1.5.6.1 i drugą oddzielną 1.5.6.2 to samo zrobiłem u siebie lokalnie na Xampie i jest OK.
Więc co może być przyczyną? że świeża instalka już źle chodzi
Mam już poprawione pliki:
.htaccess (FilesMatch na Files)
magic_quotes_gpc = Off
magic_quotes_runtime = Off
7 answers to this question
Recommended Posts