Gabro Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 Witam serdecznie. Potrzebuje pomocy w pewnej modyfikacji. Otóż mam standardowy szablon i po lewej stronie znajduje się blok menu. Chciałbym zrobić tak, aby w momencie wejścia w jakąś kategorię, obecna pozycja w bloku została wyszczególniona np. przez pogrubienie. Znalazłem w global.css poniższy fragment, co powinienem w nim edytować aby osiągnąć zamierzony efekt? /*************** Block CATEGORIES ***************/ #categories_block_left li {border-bottom:1px dotted #ccc} #categories_block_left li.last { border:none; color:#E0D527; } #categories_block_left li a { display:block; padding:7px 11px 5px 22px; color:#333; background:url(../../../modules/blockcategories/img/arrow_right_2.png) no-repeat 10px 10px transparent } #categories_block_left li ul {margin-left:40px} #categories_block_left li ul li {border:none} #categories_block_left li ul li a { padding-left:0; background:none } #categories_block_left li .OPEN, #categories_block_left li .CLOSE { display:block; float:right; margin:10px 10px 0; height:9px; width:9px; background:url(../../../modules/blockcategories/img/icon/open-close.png) no-repeat 0 -9px; cursor:pointer } #categories_block_left li .CLOSE {background-position:0 0} /* footer */ .blockcategories_footer { padding:15px 10px; } .blockcategories_footer .category_footer {float:left;clear:none;} .blockcategories_footer ul ul {display:none !important} Z góry będę wdzięczny za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 Aby pogrubić dodaj poniższy kod: #categories_block_left li a.selected { font-weight: bold; } 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabro Posted January 25, 2014 Author Share Posted January 25, 2014 Dzięki wielkie Pomogło, właśnie o ten efekt mi chodziło Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawedo Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 A może podpowiecie jak zrobić aby kategorie wyżej też były pogdubione? Podkategoria jest pogrubiona ale kategoria wyżej już nie. Drzewo kategorii mam dość złożone więc jest mało czytelne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts