zazdrosny17 Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 Witam, korzystając z tutoriala (http://nemops.com/extending-prestashop-objects/#.UuIXXrTdjIU) dodałem nowe pole. Wszystko pięknie działa, mogę je sobie edytować, natomiast nie pokazuje mi się na właściewej stronie. wklejam: ! <p>{l s='Our extra field'}: {$product.extra_description}</p> ! ! <p>{l s='Our extra field'}: {$product->extra_description}</p> ! bez żadnego efektu. Pole w bazie nazywa się "extra_description". Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 właściewej stronie. a czym jest ta właściwa strona? z kodu wynika, że nie jest to product.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
zazdrosny17 Posted January 24, 2014 Author Share Posted January 24, 2014 (edited) product-list.tpl , na product.tpl rzeczywiście się wyświetla. ale na product-list.tpl juz nie Edited January 24, 2014 by zazdrosny17 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 no to wszystko jasne w przypadku product-list.tpl konieczna jest zmiana klasy (w zasadzie to funkcji w klasie) odpowiedzialnej za pobieranie produktów do danego fragmentu strony (osobna klasa jest do produktów w kategoriach - czyli listy produktów w kategoriach, osobna do promocji, osobna do dostawców itp.) to co trzeba zrobić to rozszerzyć zakres pobieranych informacji z bazy o tą dodatkową kolumnę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zazdrosny17 Posted January 25, 2014 Author Share Posted January 25, 2014 (edited) jak pisałem wcześniej, zaczynam przygodę z prestashop - mogę prosić o dokładniejszą instrukcję? wlasnie sobie poradzilem, rzeczywiscie bylo proste. Edited January 27, 2014 by zazdrosny17 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts