Jump to content
  • 0

indywidualny koszt wysyłki dla każdego produktu

gekas

Question

Witam,

Niestety znów poległem i proszę o pomoc :)

Mam sklep, w którym muszę ustawić indywidualny koszt wysyłki dla każdego produktu z osobna. W grę wchodzi przesyłka kurierska z przedpłatą na konto, przesyłka kurierska za pobraniem (+10 zł) oraz odbiór osobisty. Kto podpowie jak to zrobić?

Moja Presta to wersja 1.5.6.1

Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

W karcie produtu można doliczyć do produktu dodatowy koszt dostawy. Przy każdym produkcie możesz doliczyć inny koszt.

No tak, ale jak w takim przypadku doliczyć dwa warianty kosztów, tj. przedpłata na konto oraz płatność za pobraniem, która docelowo jest większa od pierwszej opcji?

• 0

Ok, poradziłem sobie. W karcie produktu przypisałem do każdego produktu jego koszt wysyłki (w domyśle jest to cena przesyłki kurierskiej z przedpłatą na konto). Następnie wystarczyło utworzyć dwóch dostawców (kurier z przedpłatą oraz kurier za pobraniem) i ustalić im koszty wysyłki na podstawie wagi 0-1000kg 0 zł - dla przesyłki kurierskiej z przedpłatą oraz 10 zł - dla przesyłki kurierskiej za pobraniem. Na końcu należało oczywiście przypisać dostawców do produktów. Brawo Sherlocku :D

Mam natomiast jeszcze jeden problem, mianowicie jak można ustawić koszty przesyłki dla kolejnych tych samych przedmiotów? Przykładowo klient kupuje 2 biurka. Koszt przesyłki jednego biurka to 50zł, zaś każde następne to dodatkowy koszt 30 zł. W tym wypadku koszt wysyłki 2 biurek wyniósłby 80 zł. Aktualnie, po dodaniu 2 biurek do koszyka naliczany jest nieprawidłowy koszt 100 zł. Pomożecie? :)

Edited by gekas (see edit history)

• 0

To możesz chyba zrobić za pomocą wagi. Powiedzmy, że jedno biurko waży 30 kg w takim razie ustalasz sobie cenę podstawową kuriera od 0 do 30 kg, a drugi zakres od 31 w górę i powinno być dobrze.

To jest jakaś myśl :) Dzięki serdeczne!