gekas Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 Witam, Niestety znów poległem i proszę o pomoc Mam sklep, w którym muszę ustawić indywidualny koszt wysyłki dla każdego produktu z osobna. W grę wchodzi przesyłka kurierska z przedpłatą na konto, przesyłka kurierska za pobraniem (+10 zł) oraz odbiór osobisty. Kto podpowie jak to zrobić? Moja Presta to wersja 1.5.6.1 Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta4you.com Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 W karcie produtu można doliczyć do produktu dodatowy koszt dostawy. Przy każdym produkcie możesz doliczyć inny koszt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gekas Posted January 23, 2014 Author Share Posted January 23, 2014 W karcie produtu można doliczyć do produktu dodatowy koszt dostawy. Przy każdym produkcie możesz doliczyć inny koszt. No tak, ale jak w takim przypadku doliczyć dwa warianty kosztów, tj. przedpłata na konto oraz płatność za pobraniem, która docelowo jest większa od pierwszej opcji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gekas Posted January 24, 2014 Author Share Posted January 24, 2014 (edited) Ok, poradziłem sobie. W karcie produktu przypisałem do każdego produktu jego koszt wysyłki (w domyśle jest to cena przesyłki kurierskiej z przedpłatą na konto). Następnie wystarczyło utworzyć dwóch dostawców (kurier z przedpłatą oraz kurier za pobraniem) i ustalić im koszty wysyłki na podstawie wagi 0-1000kg 0 zł - dla przesyłki kurierskiej z przedpłatą oraz 10 zł - dla przesyłki kurierskiej za pobraniem. Na końcu należało oczywiście przypisać dostawców do produktów. Brawo Sherlocku Mam natomiast jeszcze jeden problem, mianowicie jak można ustawić koszty przesyłki dla kolejnych tych samych przedmiotów? Przykładowo klient kupuje 2 biurka. Koszt przesyłki jednego biurka to 50zł, zaś każde następne to dodatkowy koszt 30 zł. W tym wypadku koszt wysyłki 2 biurek wyniósłby 80 zł. Aktualnie, po dodaniu 2 biurek do koszyka naliczany jest nieprawidłowy koszt 100 zł. Pomożecie? Edited January 24, 2014 by gekas (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Szept Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 To możesz chyba zrobić za pomocą wagi. Powiedzmy, że jedno biurko waży 30 kg w takim razie ustalasz sobie cenę podstawową kuriera od 0 do 30 kg, a drugi zakres od 31 w górę i powinno być dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gekas Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 To możesz chyba zrobić za pomocą wagi. Powiedzmy, że jedno biurko waży 30 kg w takim razie ustalasz sobie cenę podstawową kuriera od 0 do 30 kg, a drugi zakres od 31 w górę i powinno być dobrze. To jest jakaś myśl Dzięki serdeczne! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
gekas
Witam,
Niestety znów poległem i proszę o pomoc
Mam sklep, w którym muszę ustawić indywidualny koszt wysyłki dla każdego produktu z osobna. W grę wchodzi przesyłka kurierska z przedpłatą na konto, przesyłka kurierska za pobraniem (+10 zł) oraz odbiór osobisty. Kto podpowie jak to zrobić?
Moja Presta to wersja 1.5.6.1
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
5 answers to this question
Recommended Posts