props Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Po wybraniu "płacę przez payu" klient jest przekierowywany na stronę płatności i jeśli z tej strony cofnie przyciskiem "wstecz" jest kierowany na stronę sklepu (stronasklepu.pl/modules/payu/payment.php) i wyświetla się komunikat: "Nie można załadować koszyka lub złożono już zamówienie za pomocą tego koszyka." Koszyk jest oczywiście pusty. Co ciekawe jak klikniemy w przeglądarce "dalej" to znowu przejdzie na stronę płatności payu i tam już koszyk widnieje w całej okazałości. Najgorsze jest to, że w zamówieniach te niezrealizowane operacje widnieją jako "rozpoczęcie płatności w payu". Moduł jest z githuba, testowany w PS 1.5.6.1 na sandboxie. Wie ktoś jak to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyszek Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 Nie chcę Cię martwić ale tak to wszystko działa i inaczej nie będzie. W momencie wybrania płatności PayU presta składa zamówienie i potem tylko zostaje płatność. Gdy klient chce zmienić zdanie to już jest po wszystkim i bez kontaktu ze sprzedawcą się nie obejdzie, gdyż koszyk jest już "przerobiony" na zamówienie i nie ma szansy powrotu do niego. Też to kiedyś testowałem i napisałem nawet do operatora płatności i oni potwierdzili. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts