PiterKa Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Jak najlepiej i najszybciej zrobić kopię zapasową Prestashop i wykonać na niej próbę aktualizacji do nowej wersji. Czy powinno się testować na kopii na serwerze czy raczej zrobić upgrade lokalnie ? Jakie są najlepsze praktyki w obszarze takiego upgradu, dokumentacja Prestashop opisuje jedynie sam proces upgradu wersji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Kaczor Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Ostatnio robiłem to kilka razy to opiszę (też i sobie na przyszłość) kolejne kroki (całkiem sprawnie to idzie): Panel Administracyjny Zaawansowane > Backup Bazy Danych Import pobranego pliku do lokalnej bazy danych przez phpMyAdmin Pobranie wszystkich plików przez FTP Zmiana danych bazy w pliku config/settings.inc.php Logowanie do Panelu Administracyjnego lokalnej wersji Zmiana podanej domeny w Preferencje > SEO i URL i wyłączenie Przyjazne adresy URL Ponowne włączenie Przyjazne adresy URL (to zawsze utworzy od nowa plik .htaccess dla nowo podanej domeny) Warto zmienić ustawienia wysyłania e-maili, żeby jakieś wiadomości nie poszły do klientów Zaawansowane > E-mail Teraz już można testować aktualizacje itp. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfen1223 Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 (edited) Mam do Ciebie pytanie zrobiłem sobie ładną kopie i chce wejść w panel administratora i dostaje takie coś: http://www.fotosik.pl/zdjecie/4444a90fd052cba8 Edited March 4, 2017 by wolfen1223 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Masz za pewne moduł który jest kodowany ioncubeloaderem, wywal go i będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfen1223 Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 Wyrzuciłem wszystkie moduły i pojawiło mi się nazwijmy to niezbyt ładne logowanie ale nie mogę się zalogować czy loguje się na dane które podawałem podczas tworzenia kopii presty na localu czy dane właściwe z serwera cały czas mam użytkownik nie istnieje :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfen1223 Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 A teraz mam tak że jak podaje dane z prawdziwej strony to nie pokazuje się żaden komunikat tylko w ogóle mnie nie loguje loguje :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts