MiKr Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Witam, mam pytanie odnośnie modyfikacji szablonu tak aby na stronie głównej zamienić stronę lewą z prawą, gdzieś widziałem podobne rozwiązanie że np strona główna jest bez lewej kolumny a po wejściu w inną zakładkę mamy boczne menu. W jednym z szablonów było to rozwiązane poprzez wczytanie innego hedera, jak to napisać w smarty ? Jeżeli index to ładuj header1 a jeżeli coś innego (inna strona, podstrona) ładuj header2 bądź też dalszy kod (nie musi to być na dwóch plikach). Z góry dzięki, pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Najproście będzie to zrobić poprzez warunki w pozycjach modułów. Jeżeli nie chcesz wyświetlić kolumny lewej w indexie to po prostu dodajesz warunek w pozycjach dla modułów, które się wyświetlają w tej kolumnie. Oczywiście będzie to wymagało również zmian w css-ie, czyli ustalenia szerokości strony głównej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 moim zdaniem nie ma sensu sie rozdrabniać na kilka plików z headerem. wszystko można osiągnąć modyfikując jeden. dwie kolumny - modyfikacja zamiast prawej, usuń lewą z warunkiem if {if $page_name!="index"} LEWA KOLUMNA {/if} centralnej kolumnie trzeba zmienić klasę: {if $page_name=="index"}grid_7 alpha{else}grid_5 alpha{/if} Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiKr Posted January 22, 2014 Author Share Posted January 22, 2014 Dzięki za odpowiedzi - wykorzystałem sposób 'vekia' z tym if'em, do tego odpowiednie ustawienie opcji w menu Pozycje i osiągnąłem zamierzony efekt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts