kobylek Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 (edited) Witam.Na wstępie powiem że nie znam terminologi ani ciut ciut. Jako iż jestem początkujący proszę o pomoc. Od paru dobrych dni modyfikuje swój przyszły sklep. Właściwie to na początku szukałem po prostu gotowych skórek i chciałem później dostosować do potrzeb ale często się wszystko rozjeżdżało więc musiałem instalować od nowa. Postanowiłem więc zrobić gotowiec na wampserver, modyfikując wszystko od początku samemu lub z pomocą Już wprowadzone przeze mnie zmiany :Usunięcie prawej kolumnypodkategorie widok siatki + dostosowanie goprodukty widok siatkiusuniety obrazek z pkt 9usunięte sortowanie u dołuOczywiście liczba pytań jest dużo dużo dłuższa A więc do rzeczy:4. Jak zmienić wygląd atrybutów tak aby przycisk jednokrotnego wyboru był obok, zamiast jeden pod drugim5. Czy bardzo trudne w wykonaniu by było takie podkreślanie po wyborze atrybutu ?6. Jak zrobić coś takiego aby po najechaniu na wyszukiwarkę lub produkt pojawiała się otoczka ?7. Jak zmienić czcionkę kategorii ?8. Jedno z ważniejszych pytań. Jak usunąć całe logowanie i rejestrację ?10. Jak przenieś slider na góre ? zeby wyszło coś takiego, gdy przenosze moduł w panelu pisze że się nie da.11. Jak powiększyć, zaokrąglić wyszukiwarkę?11a. Jak wpisać przykładowy tekst w wyszukiwarkę taki który znika po kliknięciu ?11b. Jak zmienić przycisk z "szukaj" na ikone np lupy12. Czy jest jakiś bardziej rozszerzony blok kontaktowy ? Chciałbym jeszcze wpisać takie rzeczy jak gg adres mail..13. Gdzie zmienić napis i wygląd "dodaj do koszyka"No i jak na razie to chyba wszystko, bo większości pewnie zapomniałem Z góry dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi Edited January 19, 2014 by kobylek (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 ad. 1 Do tego służy css. Zobacz cienie w css-ie. ad. 2 Tutaj jak wyżej. Moduł powinien mieć swój plik css do zmiany. ad. 2a Zakładka Lokalizacja->Tłumaczania, w rozwijanym polu wybierz 'tłumaczenia modułów' i flagę wybranego języka ad 3 Tutaj również musisz modyfikować css i dodać do niej border-radius. ad 4. Edycja pliku product.css w twoim szablonie ad 5 Nie za bardzo rozumię ad 6 komenta focus w css ad 7 To zależy której kategorii. Jeżeli na podstronie kategorii to zmieniasz plik category.css, jeżeli bloku kategorii to global.css. Pliki w twoim szablonie. ad 8 W jakim sensie usunąć? ad. 10 Rozumię, że chcesz umieścić go w górnej części. Moduł na to nie pozwala, trzeba go lekko zmodyfikować. Napisz do mnie na priv to podeślę ci paczkę, ponieważ nie jest to duża modyfikacja. ad. 11 Wszystko w pliku css modułu blocksearch ad. 12 Skorzystaj z darmowego modułu od vekii, blok HTML ad. 13 Zależy w której części strony, ale jest to w plikach css twojego szablonu lub modułu jeżeli w module, a napis w tłumaczeniach. ad. 14 Tutaj juz musiałbyś ingerowac w szablon modułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 1 nowy temat = 1 temat lub 1 pytanie- Jeśli masz więcej niż jedno pytanie, otwórz kolejny nowy temat i sprecyzuj swój problem jak najbardziej to możliwe - Nie zadawaj kolejnych pytań w wątku, który nie jest związany z Twoim problemem, stwórz kolejny nowy temat w odpowiednim dziale Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobylek Posted January 19, 2014 Author Share Posted January 19, 2014 Ok Z problemem nr. 1,2,3 sobie poradziłem więc tutaj zajmiemy się 4 czyli atrybutami. ad 4. Edycja pliku product.css w twoim szablonie ad 5 Nie za bardzo rozumię ad ad 4. No tyle ja wiem że prodyct.css ale co w nim zmienić żeby atrybuty typu radio były obok siebie? ad ad 5. Chodzi o to żeby po wybraniu atrybutu zaznaczała się linijka że już zaznaczyliśmy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts